Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo kun je toch de functie van de Bixby-knop op je Note 9 aanpassen

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2018, 11:00 CategorieApplicaties

Er is nu een applicatie beschikbaar die gebruikers in staat stelt de Bixby-knop een andere functie te geven op de Galaxy Note 9. Mocht je deze app op een ouder toestel met de stemassistent gebruiken, dan kun je hem zelfs helemaal uitschakelen.

Zo stel je de Bixby-knop in op de Galaxy Note 9

Dat de Samsung Galaxy Note 9 een mooi toestel met veel functies is, staat vast. Echter, de aanwezigheid van de Bixby-knop gooit voor veel mensen – niet alleen in Nederland – toch wat roet in het eten. De wens de knop een andere functie mee te geven is er eentje die Samsung niet zelf inlost. Sterker nog: op de Note 9 is het zelfs niet meer mogelijk de knop uit te schakelen, waardoor je dus met de stemassistent zit opgescheept. Behalve natuurlijk wanneer je een third-party app downloadt, waardoor je de controle weer terug neemt.

Met de app bxActions, die destijds ook al beschikbaar was voor de Note 8, kun je de knop een andere functie geven. Zo kun je bijvoorbeeld de Google Assistant ermee aanspreken of er een app-snelkoppeling van maken. Helaas kun je de knop niet uitschakelen, zoals op eerdere toestellen nog wel mogelijk is. Het is nog steeds niet de beste oplossing natuurlijk, want je zit met die extra knop op je toestel, maar het is nu wel een onderdeel waar je zelf de controle over hebt. Je vindt de app via de onderstaande link in Google Play.

  • bxActions
  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.