Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google rolt officieel Chrome OS 68 uit naar Chromebooks

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2018, 9:27 CategorieChrome OS

Google heeft in de afgelopen weken de nieuwste versie van de Chrome-browser uitgebracht en nu is het de beurt aan het Chrome OS. Deze update neemt een flinke lijst aan verbeteringen met zich mee, waaronder een aanpasbare schermverhouding.

Dit brengt de Chrome OS-update

Er is nu een update voor het Chrome OS beschikbaar die meer met het Material Design van Google doet. We hebben inmiddels te maken met Material Design 2.0, die elementen van de user interface ronder maakt voor gemakkelijkere bediening. Dat geldt nu ook voor dialoogvensters. Ook het scherm voor multitasking is nu meer gestroomlijnd. Verder kunnen gebruikers de resolutie van het scherm aanpassen, wat handig is wanneer je een externe monitor aansluit. Maar dit geldt ook voor het primaire scherm.

Google heeft er tevens voor gezorgd dat het direct mogelijk is een pincode in te stellen voor het inloggen (je hoeft hiervoor nu niet eerst in te loggen met je Google-account). Daarnaast zal ook het Chrome OS gaan waarschuwen dat websites niet veilig zijn wanneer ze niet zijn voorzien van https in de url-balk. Verder is de interface van een nieuwe tab ook aangepast en is de interface ook daar wat ronder gemaakt (de zoekbalk en de icoontjes). Ook kan een Chromebook nu tekst op een scherm voorlezen en kun je inzoomen op het scherm.

  • Delen:
Acer Chromebook Tab 10
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.