Chrome OS krijgt interface voor authenticatie middels vingerafdruksensor

30 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
chrome os

Chrome OS krijgt binnenkort een interface voor authenticatie middels een vingerafdruksensor. Dit is opmerkelijk, want tot op heden zijn er geen Chromebooks op de markt met vingerafdruksensors. Het lijkt er dus op dat hier binnenkort verandering in gaat komen.

Website Chrome Unboxed heeft ontdekt dat Chrome OS een nieuwe interface gaat krijgen voor het opzetten van authenticatie middels een vingerafdruk. Hiermee wordt Chrome OS meer in lijn gebracht met Android.

Tot op heden zijn er geen Chromebooks met een vingerafdruksensor beschikbaar, alhoewel de geruchten al enige maanden de rondte doen dat ze er wel binnenkort aan moeten komen. In de code werd de interface alvast gevonden. De nieuwe interface gaat speciaal om het opzetten van de eerste authenticatie middels een vingerafdruk. Chrome Unboxed dook verder in de code en ontdekte dat Chrome OS straks drie vingerafdrukken tegelijk kan opslaan. Naast het ontgrendelen van de Chromebook kun je jouw vingerafdruk straks ook gebruiken ter identificatie en het afrekenen van online aankopen.

Code al zeer specifiek

Het grappige is dat er specifiek werd aangegeven waar je de vingerafdruksensor kunt vinden door de volgende regel: “Touch the sensor with your index finger. It’s on the top left of your Chromebook.” Of de code geschreven is met een specifieke Chromebook in gedachten is niet bekend. De nieuwe Chromebooks die gepresenteerd werden tijdens de IFA 2018 in Berlijn beschikken ook niet over een vingerafdruksensor. Toch lijkt het erop dat we in de nabije toekomst wel Chromebooks gaan zien met vingerafdrukscanners.

Bron Chrome Unboxed Via 9to5Google

Reacties (0)