Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome OS krijgt mogelijk gezichtsherkenning

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2018, 10:37 CategorieChrome OS

Mocht je op dit moment op je Chromebook moeten inloggen met een complex wachtwoord, dan zal je dit fijn nieuws vinden. Binnenkort is het mogelijk om met gezichtsherkenning in te loggen op een apparaat met Chrome OS. Daarmee worden pincodes en Smart Lock-systemen allemaal overbodig.

Gezichtsherkenning in Chrome OS

Dat meldt de site Chrome Story vandaag op basis van de broncode in Chrome OS. De site trof daar een verwijzing naar een Intel-systeem aan, die gezichtsherkenning mogelijk zou maken. Het gaat onder meer om deze regel code:

intel: ipu3: Add face detection

Ook wordt er in de code verwezen naar de ‘Intel Face Engine’. Die software lijkt toegepast te worden op de apparaten van Google, die dan gecombineerd met de Android Camera App het inloggen met gezichtsherkenning mogelijk moeten maken. Vermoedelijk zal dat niet voor de meeste huidige Chromebooks mogelijk zijn, maar wel voor nog te lanceren modellen.

Patent op gezichtsherkenning

Chrome Story wijst er overigens ook nog op dat Google ook al een patent heeft op gezichtsherkenning. Dat vroeg het bedrijf al in de loop van maart 2014 aan. Het patent is vooral een omslachtige omschrijving van het inloggen met gezichtsherkenning. Zo valt te lezen dat de computer de identiteit van een gebruiker die wil inloggen kan vaststellen door een beeld van het gezicht van de inlogger te maken en dat te vergelijken met eerder gemaakte beelden.

Het is nog niet bekend wanneer de mogelijkheid precies naar Chromebooks komt, maar vermoedelijk zal het in een toekomstige Pixelbook beschikbaar zijn. De kans is groot dat er namelijk speciale hardware nodig is om het systeem werkende te krijgen, zoals ook bij Windows Hello het geval is.

  • Delen:
Acer Chromebook Tab 10
Chrome OS
Dell Chromebook 3189
Chrome OS
Acer Chromebook Spin 11 (R751T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.