Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Honor Magic 2 is een fullscreen smartphone zonder notch

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2018, 15:55 CategorieAndroid

Tijdens de IFA 2018-presentatie heeft Honor ook een gloednieuw vlaggenschip gepresenteerd. De Honor Magic 2 wordt een interessante telefoon met een fullview-display. Dat houdt in dit geval in dat er helemaal geen randen zijn en ook geen notch bovenin zit.

De Honor Magic 2

Er zijn tijdens de presentatie opmerkelijk weinig details vrijgegeven over de nieuwe smartphone. CEO George Zhao vertelde enkel dat het een telefoon is die geen compromissen sluit. Om die reden is bijvoorbeeld gekozen voor de Kirin 980-processor en een nadruk op kunstmatige intelligentie.

Opvallend aan de telefoon is vooral het scherm aan de voorkant. Dat bevat geen notch, waarmee de Huawei-dochter voor het eerst een full-screen telefoon op de markt brengt. Dat is mogelijk door de selfiecamera achter het scherm te verbergen. Door aan de achterkant een schuifje omhoog te duwen, komen de camera en speaker tevoorschijn.

Het laat zich nog even raden of dat ook echt goed werkt, maar het lijkt erop dat het om een handmatige slider gaat. Soortgelijke telefoons waarbij de camera en speaker achter het scherm verstopt zijn, werken met een klein motortje om de boel naar voren te schuiven. Overigens meldt Honor dat, door de camera tevoorschijn te halen, er ook AI-functies geactiveerd worden.

Wat voor functies dat precies zijn is niet bekend, maar vermoedelijk gaat het om een virtuele assistent en een aantal upgrades voor de camera. Het bedrijf laat nog weten dat de Honor Magic 2 veel AI-mogelijkheden met zich meebrengt en dat dit mogelijk was dankzij de Kirin 980-processor.

De Magic 2 wordt met 40W Magic Charge geleverd, en beschikt volgens het bedrijf over “15 lagen van bescherming”. Zo kan de telefoon altijd veilig en snel opgeladen worden. Wanneer de telefoon precies beschikbaar is, weten we nog niet.

Zodra er meer details zijn, updaten we dit bericht.

  • Delen:
Huawei Honor 10
Android Oreo (8.x)
Honor 8 Pro
Android Nougat (7.x)
Honor 6X
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.