Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De nieuwe HTC U12 life is een smartphone met dubbele camera

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2018, 10:17 CategorieAndroid

Tijdens de IFA 2018 heeft de Taiwanese smartphonefabrikant HTC een nieuwe telg in de U-familie onthuld: de HTC U12 life. Het apparaat heeft onder meer een dubbele camera aan de achterkant en een groot 18:9 full-body display. Daarnaast is er een flinke accu ingebouwd.

De HTC U12 life

De HTC U12 life beschikt over een 6-inch scherm met full-hd resolutie. Dat houdt in dat er 2.160 bij 1.080 pixels zijn, omgerekend 402 per inch. Het gaat om een smartphone die past binnen de meest recente ontwikkelingen op de markt en dus smalle randen heeft. Enkel boven- en onderin het scherm zit iets meer ruimte, onder meer voor de selfiecamera.

De smartphone draait op de op een na nieuwste versie van Android, 8.1 Oreo, en steunt daarvoor op een Qualcomm Snapdragon 636-processor. Die beschikt over vier gigabyte aan werkgeheugen en voor de gebruiker is er 64 gigabyte aan opslagcapaciteit. Mocht dat niet voldoende zijn, is het nog altijd mogelijk om een microSD-kaart tot 2TB in te voeren. Verder is er nog een forse 3.600 mAh-accu.

De camera’s

De HTC U12 life heeft aan de achterkant een dubbele camera. Er is allereerst een 16-megapixelsensor met diafragma van f/2.0. De tweede lens heeft een 5-megapixelsensor en diafragma van f/2.2. De lenzen maken het mogelijk foto’s met bokeh-effect te maken en beschikken over gezichtsherkenning. Video’s kunnen in 4K op 30fps opgenomen worden. Er is ook nog een selfiecamera met 13-megapixelsensor. Deze beschikt over een diafragma van f/2.0 en een selfietimer, HDR en digitale zoom tot acht keer.

De U12 life heeft tot slot nog een 3,5mm-ingang en de gebruikelijke sensoren. Opladen kan via de USB Type-C ingang. De smartphone is vanaf oktober beschikbaar in de twee kleuren Moonlight Blue en Twilight Purple. De prijs is nog niet bekend.

  • Delen:
HTC U12 life
HTC U12 life
Android Oreo (8.x)
HTC Desire 12 Plus
Android Oreo (8.x)
HTC Desire 12
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.