Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Deze zes smartphones van Sony krijgen de update naar Android Pie

Geschreven door
Geplaatst op13 augustus 2018, 10:32 CategorieAndroid

Sony heeft laten weten welke Android-smartphones vanaf september de update naar Android Pie kunnen verwachten. Android 9.0 Pie is de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem, dat nog lang niet voor alle Android-toestellen van dit moment beschikbaar is.

Android Pie voor Sony-smartphones

Nog niet heel veel fabrikanten hebben Android Pie al uitgebracht voor hun smartphones en tablets. Alleen Google en Essential hebben dat tot op heden gedaan, terwijl bijvoorbeeld HTC onlangs nog bekendgemaakt wanneer de Pie-update naar hun toestellen komt. Dit keer is het de beurt aan Sony, die heeft laten weten dat maar de volgende zes toestellen worden voorzien van Android 9.0. Het gaat uiteraard om vrij recente smartphones.

Sony laat verder weten dat de Android Pie-update vanaf september verkrijgbaar moet zijn. De update-uitrol moet ergens zijn afgelopen in november. Omdat Sony niets over specifieke regio’s, gaan we ervan uit dat dit om wereldwijde updates gaat en dat we dus ook hier in Nederland voor het einde van het jaar de bovenstaande toestellen kunnen updaten. Ondertussen is het nog wachten op andere grote Android-fabrikanten, zoals bijvoorbeeld Samsung, LG, Huawei, OnePlus, Vivo en natuurlijk HMD Global (Nokia).

  • Delen:
Sony Xperia XZ2 Premium
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.