Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit is de eerste tablet die ARCore van Google ondersteunt

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2018, 9:54 CategorieChrome OS

Google brengt zijn augmentedrealityplatform ARCore naar tablets toe. Dit is de eerste tablet die mag genieten van de nieuwe mogelijkheden. De eer is weggelegd voor de Acer Chromebook Tab 10, de eerste tablet die draait op het Chrome OS van Google.

Acer Chromebook Tab 10 ondersteunt ARCore

Google heeft bekendgemaakt dat er nu ook een tablet is die ondersteuning gaat aanbieden voor het augmentedrealityplatform ARCore. De eerste tablet is de Acer Chromebook Tab 10, die draait op het Chrome OS, dat vandaag is voorzien van een nieuwe update. Daarmee kunnen onderwijzers en studenten dus officieel augmented reality gaan gebruiken op school. Bovendien ondersteunt de Tab 10 Googles Classroom-applicatie en Expeditions AR-app, waardoor er dus een hoop dingen mogelijk zijn op deze tablet in het onderwijs.

Daarnaast kunnen studenten met een Cardboard- of Daydream-headset ook nieuwe dingen doen in virtual reality, bijvoorbeeld via de Google Earth-app. Maar het grootste nieuws is toch wel dat er binnenkort dus een tablet is die ARCore van Google gaat ondersteunen. De nieuwe mogelijkheden zijn niet per direct beschikbaar helaas. Google laat weten dat de update in de herfst zal worden uitgerold naar de Acer Chromebook Tab 10. Deze tablet heeft een scherm van 9,7-inch, 4 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslagruimte.

  • Delen:
Acer Chromebook Tab 10
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.