Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook gaat de tijd tonen die je op het netwerk doorbrengt

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2018, 14:10 CategorieApplicaties

Breng jij eigenlijk teveel tijd door op Facebook? Tot op heden was het niet mogelijk om te zien hoeveel uren je per dag, week of maand doorbrengt op het sociale netwerk. Daar komt echter verandering in. In een bericht op Facebook Newsroom meldt het sociale netwerk dat het activity trackers aan de app gaat toevoegen.

In samenwerking met geestelijke gezondheidsexperts heeft Facebook de nieuwe tools ontworpen. Hiermee willen ze je helpen om je meer controle te geven over de tijd die je op het netwerk doorbrengt. Bij de instellingen moet een nieuwe functie gaan verschijnen genaamd ‘Your Time on Facebook’. Hier kun je zien hoeveel tijd je hebt doorgebracht op het sociale netwerk en kun je notificaties instellen voor een maximale tijd die je van jezelf dagelijks op het netwerk mag besteden. Kom je over deze tijd heen? Dan krijg je een notificatie te zien waarmee je geconfronteerd wordt met jezelf.

Ook naar Instagram

De functie komt binnenkort ook naar Instagram toe. De tijd die we op sociale netwerken als Facebook en Instagram doorbrengen neemt alleen maar toe. In sommige gevallen kun je zelfs spreken van een verslaving. Deze nieuwe tools helpen je in ieder geval om je met jezelf te confronteren. Misschien denk je dat het wel meevalt hoeveel tijd je op beide netwerken doorbrengt, maar elk uur een paar minuten even kijken kan al snel oplopen. Binnenkort kun je de tijd precies zien in een nieuwe update. Wanneer de functie beschikbaar wordt gesteld is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.