Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook haalt snel vpn-app uit App Store vanwege privacyzorgen

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2018, 10:03 CategorieApplicaties

Facebook zal binnenkort de eigen vpn-applicatie Onavo Protect uit de App Store gaan halen, vanwege de privacyzorgen die zijn opgemerkt. Apple heeft geconcludeerd dat de applicatie zich niet aan de richtlijnen houdt wat het verzamelen van data betreft.

Facebook haalt snel vpn-app uit App Store

Facebook haalt binnen zijn vpn-applicatie, genaamd Onavo Protect, uit de App Store, nadat Apple heeft ontdekt dat de app zich niet aan de richtlijnen wat betreft het verzamelen van data houdt. Dat schrijft The Wall Street Journal. De app werd oorspronkelijk uitgebracht met het idee mensen inzicht te geven in hun datagebruik, maar werd voor het sociale netwerk al snel een middel om belangrijke informatie te achterhalen. Zo werd op basis van deze informatie besloten WhatsApp bijvoorbeeld over te nemen.

Hoewel Apple zelf de app niet uit de App Store haalt, heeft het Facebook dus wel kunnen dwingen dat zelf te doen. Eerder deze maand schijnt Apple contact te hebben opgenomen met het sociale netwerk, omdat er nieuwe regels waren geïntroduceerd met betrekking tot privacy. Ontwikkelaars mogen zelf geen database meer aanleggen waarin ze statistieken verzamelen van gebruikers, met als doel die vervolgens te verkopen. Daarnaast gaat al het webverkeer via deze vpn eerst langs de privéservers van Facebook voor brede analyse.

Mocht je Onavo gebruiken en willen blijven gebruiken op je iOS-apparaat, dan kan dat — maar de app zal niet meer worden geüpdatet.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.