Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fortnite op Android: zo download, installeer en speel je de game

Geschreven door
Geplaatst op13 augustus 2018, 11:02 CategorieGaming

Fortnite op Android spelen is vanaf nu mogelijk, maar je moet er wel wat voor doen. Ook moet je vooralsnog op een uitnodiging wachten. In dit artikel leggen we uit hoe je de game kunt downloaden, installeren en spelen op je Android-smartphone of -tablet.

Fortnite op Android – specificaties

De exclusieve periode van Samsung zit erop en dat betekent dat bijna iedereen nu Fortnite op Android kan spelen. Niet iedereen kan deze game meteen installeren en spelen, aangezien je smartphone wel moet zijn voorzien van bepaalde specificaties. Zo moet je smartphone over minimaal Android 5.0 Lollipop (64-bit) of hoger beschikken en ook minimaal 3 GB aan werkgeheugen hebben. Qua gpu moet het toestel in kwestie over minimaal een Adreno 530, Mali-G71 MP20 of een Mali-G72 MP12 of hoger beschikken.

Fortnite op Android – downloaden

Mocht je zeker weten dat je smartphone of tablet geschikt is voor Fortnite Battle Royale, dan kun je de game gaan downloaden. Je kunt daarvoor naar de website van het spel gaan (de game is van Epic Games), maar je kunt ook meteen op deze link klikken. Dan download je direct het benodigde apk-bestand wat je nodig hebt om te game te installeren. Helaas staat het spel niet in Google Play, waardoor je altijd moet opletten met apk-bestanden. Maar dit bestand komt rechtstreeks van de website van Epic Games vandaan.

Fortnite

Fortnite op Android – installeren

Omdat je een apk-bestand downloadt, en dus niet via Google Play werkt, wordt de game op een andere manier geïnstalleerd. Je moet namelijk toestemming geven om apps vanuit onbekende bronnen de installeren. Als het goed is krijg je hier een melding over, waarna je naar de instellingen kunt gaan om de benodigde schakelaar om te zetten. Nu deze schakelaar is omgezet, kunnen er ook andere apps van buiten Google Play worden gedownload. Wees dus voorzichtig met wat je downloadt — het liefst verder niets buiten Google Play om.

Fortnite op Android – bèta en uitnodiging

Omdat dit nog een bèta van Fortnite Battle Royale is, dien je te worden uitgenodigd door Epic Games om mee te mogen doen. Dat kun je doen door naar deze website te gaan (is ook een website van Epic Games, voor Fortnite) en je e-mailadres achter te laten. Dit kun je doen voordat je begint met installeren, maar kan ook daarna. Het is in elk geval niet mogelijk meteen te spelen na het installeren, aangezien je dus uitgenodigd moet worden. Vanaf dit moment is het rustig afwachten op die e-mail. Daarna kun je pas meedoen.

Smartphones waar je Fortnite sowieso op kunt spelen

De volgende smartphones worden ondersteund voor de Fortnite bèta:

 • Samsung Galaxy: S7 / S7 Edge , S8 / S8+, S9 / S9+, Note 8, Note 9, Tab S3, Tab S4
 • Google: Pixel / Pixel XL, Pixel 2 / Pixel 2 XL
 • Asus: ROG Phone, Zenfone 4 Pro, 5Z, V
 • Essential: PH-1
 • Huawei: Honor 10, Honor Play, Mate 10 / Pro, Mate RS, Nova 3, P20 / Pro, V10
 • LG: G5, G6, G7 ThinQ, V20, V30 / V30+
 • Nokia: 8
 • OnePlus: 5 / 5T, 6
 • Razer: Phone
 • Xiaomi: Blackshark, Mi 5 / 5S / 5S Plus, 6 / 6 Plus, Mi 8 / 8 Explorer / 8SE, Mi Mix, Mi Mix 2, Mi Mix 2S, Mi Note 2
 • ZTE: Axon 7 / 7s, Axon M, Nubia / Z17 / Z17s, Nubia Z11

Fortnite op Android – tot slot

Wanneer je straks eindelijk Fortnite op Android kunt spelen, dan neem je het in principe op tegen andere spelers op mobiele apparaten, op zowel Android als iOS. Wil je toch liever tegen je vrienden spelen die een Xbox of PlayStation hebben, dan kun je gebruikmaken van crossplay. In dit uitgebreide artikel lees je daar alles over. In het begin is ondersteuning voor bluetooth-controllers nog niet aanwezig. Gebruik je een muis en toetsenbord? Dan zul je uit de server gegooid worden om het eerlijk te houden voor de andere spelers.

 • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Reacties

 1. Jayverrell
  07 oktober, 2018 om 10:06

  Fortnitep

 2. Immanuel
  23 oktober, 2018 om 12:20

  Waar neer kan je het spelen?

  • Omar
   22 januari, 2019 om 18:01

   Hoe gaat het spel openen

  • Luke
   16 augustus, 2019 om 20:11

   Hoe werkt dit

 3. Omar
  17 december, 2018 om 16:24

  Fortnait

  • Nathalie
   02 maart, 2019 om 23:57

   He begin je

 4. Samim
  11 augustus, 2019 om 13:38

  Halo mag ik fortnite op adriod

 5. Ruben
  10 mei, 2020 om 11:53

  Zorg er voor dat ik fortnite kan doawnloaden via mijn tablet

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.