Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fortnite voor Android nu beschikbaar: vier dagen exclusief voor Samsung

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2018, 18:10 CategorieGaming

De Fortnite bèta voor Android is vanaf nu beschikbaar. Samsung krijgt de primeur. Het populaire spel zal eerst vier dagen exclusief voor Samsung-apparaten beschikbaar zijn. Dit geldt voor de Galaxy Note 9, Note 8, S9 en S9 Plus, S8 en S8 Plus, S7 en S7 Edge, Tab S3 en Tab S4. Daarna zijn ook andere Android-toestellen van andere fabrikanten aan de beurt.

Fortnite zal, zoals eerder al bekend was, niet via de Google Play Store te downloaden zijn. In plaats daarvan zul je je moeten inschrijven op de website van Fortnite. Bezoek de website vanaf je Android-telefoon en schrijf je in voor de bèta. Ontwikkelaar Epic Games zal spelers geleidelijk aan een link sturen om het spel te downloaden. Zo kunnen ze eerst uitgebreid testen of de bèta goed werkt en of de servers online blijven. Nieuwe spelers zullen in golven worden uitgenodigd. Als je geluk hebt kun je al snel beginnen. Als je pech hebt zul je iets langer moeten wachten.

Smartphones waar je Fortnite op kunt spelen

De volgende smartphones worden ondersteund voor de Fortnite bèta:

 • Samsung Galaxy: S7 / S7 Edge , S8 / S8+, S9 / S9+, Note 8, Note 9, Tab S3, Tab S4
 • Google: Pixel / Pixel XL, Pixel 2 / Pixel 2 XL
 • Asus: ROG Phone, Zenfone 4 Pro, 5Z, V
 • Essential: PH-1
 • Huawei: Honor 10, Honor Play, Mate 10 / Pro, Mate RS, Nova 3, P20 / Pro, V10
 • LG: G5, G6, G7 ThinQ, V20, V30 / V30+
 • Nokia: 8
 • OnePlus: 5 / 5T, 6
 • Razer: Phone
 • Xiaomi: Blackshark, Mi 5 / 5S / 5S Plus, 6 / 6 Plus, Mi 8 / 8 Explorer / 8SE, Mi Mix, Mi Mix 2, Mi Mix 2S, Mi Note 2
 • ZTE: Axon 7 / 7s, Axon M, Nubia / Z17 / Z17s, Nubia Z11

Fortnite

In de toekomst komen daar de volgende toestellen nog bij:

 • HTC: 10, U Ultra, U11 / U11+, U12+
 • Lenovo: Moto Z / Z Droid, Moto Z2 Force
 • Sony: Xperia: XZ/ XZs, XZ1, XZ2

De ontwikkelaar heeft verder laten weten dat ook smartphones die niet op de lijst staan mogelijk werken in combinatie met Fortnite. Wel moet jouw smartphone over minimaal Android 5.0 (64-bit) of hoger beschikken en 3 GB werkgeheugen hebben. Qua GPU moet jouw smartphone over minimaal een Adreno 530, Mali-G71 MP20 of een Mali-G72 MP12 of hoger beschikken.

Exclusieve skins voor Samsung Galaxy Note 9 en Galaxy Tab S4

Speel Fortnite op een Samsung Galaxy Note 9 of op een Galaxy Tab S4 en je krijgt toegang tot een exclusieve skin voor Fortnite (zie foto). In de in-game store van Fortnite kun je dan de exclusieve Galaxy-skin claimen.

Spelers op Android zullen op servers gaan spelen waar ook andere mobiele spelers te vinden zijn, zoals de spelers op een iOS-apparaat. Je hoeft dus niet bang te zijn om tegen spelers op de pc of op de spelcomputer te spelen. Crossplay is echter wel mogelijk, net zoals op iOS. Voor meer informatie over crossplay met Fortnite kun je dit artikel lezen. In het begin is ondersteuning voor bluetooth-controllers nog niet aanwezig. Gebruik je een muis en toetsenbord? Dan zul je uit de server gegooid worden om het eerlijk te houden voor de andere spelers. Later moet ook voice chat beschikbaar worden gesteld. Surf snel naar de website van Fortnite om je aan te melden voor de Android-bèta.

 • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Reacties

 1. Sander
  10 augustus, 2018 om 1:21

  Komt het ook nog op huawei P smart

 2. Fortnite
  11 augustus, 2018 om 17:26

  Komt fortnite ook voor de Samsung galaxy S5

 3. Kyan Baten
  20 augustus, 2018 om 23:43

  Komt fortnite ook op huawei p10 lite

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.