Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Galaxy Note 9 niet sneller dan iPhone X in eerste benchmark

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2018, 12:43 CategorieAndroid

Gisteren werd de Samsung Galaxy Note 9 aangekondigd en vandaag is de eerste benchmark van het toestel al verschenen. Website Tom’s Guide ging aan de slag met de 6 GB-versie met de Snapdragon 845-processor van de Galaxy Note 9 en legde dit toestel naast de iPhone X en de OnePlus 6.

Voor de test werd Geekbench 4 en 3D Mark Slingshot Extreme 3.1 gebruikt. Geekbench 4 zet alle rekenkernen van de processor onder volledige belasting. De Galaxy Note 9 scoorde een resultaat van 8876. Dit blijkt een heel stuk lager te liggen dan de iPhone X met een score van 10357. Ook de OnePlus 6 scoorde hoger met een score van 9088. Ten opzichte van de Galaxy Note 8 is er echter wel een behoorlijke verbetering te zien van 35%. Het vorige toestel in de Note-serie van Samsung behaalde een score van 6564.

Ook derde met 3d Mark Slingshot Extreme 3.1

Ook 3D Mark Slingshot Extreme 3.1 liet zien dat de iPhone X hoger scoorde. Deze test haalt het maximale uit de grafische chipset van de smartphones. De iPhone X haalde een score van 4994, terwijl de OnePlus 6 zelfs een nog hogere score behaalde met 5124. De Galaxy Note 9 haalde een score van 4639, precies 5 punten meer dan de Galaxy S9 Plus.

Deze stresstesten zeggen niets over het dagelijkse gebruik van een toestel, maar het is wel opvallend dat een toestel uit 2017, de iPhone X, nog altijd beter scoort dan de huidige nieuwe smartphones. Voor de OnePlus 6 werd de 8 GB-versie gebruikt, dus daar haalde het toestel wel een voordeel mee tijdens de benchmark.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.