Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gboard laat je nu stickers maken op basis van je selfies

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2018, 10:09 CategorieApplicaties

Met de toetsenbordapplicatie Gboard is het voortaan mogelijk kleine stickers te maken op basis van de selfies die je maakt. Zo kun je eigen grote emoji-achtige plaatjes naar je vrienden sturen en zijn te vergelijken met de Bitmoji.

Maak je eigen stickers met Gboard

Wie denkt dat je met een toetsenbordapplicatie alleen maar dingen kunt typen en, omdat het een product van Google is, kunt opzoeken, heeft het mis. Er wordt nu namelijk een update uitgerold naar de Gboard-app van de zoekmachinegigant, die het mogelijk maakt eigen Mini’s te maken. Een Mini is een stickers die is gebaseerd op een selfie van de gebruiker van de app, die je vervolgens kunt doorsturen naar je vrienden. Ze zijn vergelijkbaar met Bitmoji en kunnen ook wel worden omschreven als persoonlijke emoji-plaatjes.

Dat Gboard deze functie krijgt, is geen verrassing. De mogelijkheid werd al getest in bèta-versies van de app, waardoor het dus slechts een kwestie van tijd was voordat iedereen toegang zou krijgen tot de Mini’s. Mocht je al bekend zijn met de vergelijkbare functie van Google Allo, de niet zo populaire berichtendienst van het bedrijf uit Californië, dan ben je ook bekend met dit concept. Het zijn als het ware selfiestickers die op basis van kunstmatige intelligentie een afbeelding kunnen maken van je verschijning. Er zijn honderd stickerstijlen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.