Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gmail krijgt vertrouwelijke modus: e-mails wissen zichzelf

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2018, 11:21 CategorieApplicaties

Google is al een tijdje bezig met een grote onderhoudsbeurt voor de eigen e-maildienst Gmail. De zogenaamde ‘Confidential Mode’, oftewel de vertrouwelijke modus, was één van de nieuwe functies die werd geïmplementeerd. Vanaf vandaag krijgen ook mobiele gebruikers toegang tot deze functie.

De Confidential Mode werkt eigenlijk een beetje als Snapchat, of de Instagram Stories. De emails die je verstuurt worden na verloop van tijd vanzelf gewist. In tegenstelling tot de social media-diensten, waar je al je volgers over je dag vertelt, gaat de Confidential Mode echter om vertrouwelijke inhoud dat niet voor iedereen te zien mag zijn.

In de app kun je een email schrijven zoals je altijd gewend bent. Via het dropdown menu, rechts bovenaan, kun je nu de vertrouwelijke modus inschakelen. Hier kun je zelf aangeven wanneer de email zichzelf moet wissen. Andere Gmail-gebruikers ontvangen deze e-mail zoals alle andere e-mails. Stuur je het bericht naar gebruikers van andere e-maildiensten, dan zullen deze de e-mail via een link moeten openen in een beveiligde omgeving.

Maken van een schermafbeelding is wel mogelijk

Vertrouwelijke e-mails kunnen door de ontvanger niet worden doorgestuurd, gekopieerd of geprint. De verzender kan de toegang tot de e-mail vooraf instellen, maar kan ook na het verzenden de toegang tot de e-mail ontzeggen. De verzender kan ook een pincode instellen voor het openen van de e-mail. Alhoewel de ontvanger de e-mails niet kan kopiëren, printen of doorsturen, kan de ontvanger natuurlijk altijd nog een schermafbeelding maken van de e-mail waar je vervolgens wel alles mee kunt doen wat je wilt. In hoeverre de functie dan ook nuttig is zal moeten blijken.

Je hoeft geen update te downloaden voor de Gmail-app. De functie zal vanaf één dezer dagen vanzelf in jouw Gmail-app opduiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.