Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gmail op Android kan nu ook e-mail terughalen na verzending

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2018, 9:34 CategorieApplicaties

Op het web is het al mogelijk wanneer je Gmail gebruikt: e-mail terughalen na verzending. Dit kan nu op binnen de Android-applicatie. Dat kan natuurlijk niet zonder beperkingen. Je hebt na het versturen van het bericht enkele seconden om de mail terug te halen.

E-mail terughalen in Gmail-app

Je kent het misschien wel: vlak nadat je een e-mail hebt verstuurd, ontdek je nog een foutje. Te laat! Niet getreurd, want binnen de Android-applicatie van Gmail, versie 8.7, is het voortaan mogelijk de mail terug te halen wanneer je snel genoeg bent. Direct na het versturen krijg je enkele seconden te tijd dat te doen, net zoals al op het web en binnen de Google-app Inbox kan. Onderin beeld komt dan de vraag of je de mail wil terughalen. Wanneer je op de daarvoor bestemde knop tapt, dan zal de mail opnieuw in je concepten verschijnen.

Android Police merkt op dat het nog onduidelijk is precies of je daadwerkelijk versie 8.7 nodig hebt voor het binnenhalen van de nieuwe functie. Het kan namelijk ook zijn dat het hier gaat om een server-side switch, waardoor je dus geen update nodig hebt. Soms werkt de functie namelijk niet goed of veel later, dus het is nog even afwachten tot de functie breed wordt uitgerold door Google. Tot die tijd kun je er ook voor kiezen Inbox te gebruiken, waar de functie al maanden beschikbaar is. Gmail-gebruikers moeten dus nog even wachten.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.