Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google loopt 50 miljoen dollar mis doordat Fortnite niet in Google Play staat’

Geschreven door
Geplaatst op13 augustus 2018, 9:44 CategorieGaming

Uit onderzoek blijkt dat Google tot vijftig miljoen dollar kan mislopen door het feit dat Epic Games Fortnite niet uitbrengt in Google Play. In plaats daarvan omzeilt de ontwikkelaar de belangrijke downloadwinkel, zodat die zelf die vijftig miljoen dollar op kan strijken.

Fortnite staat niet in Google Play

De videogameindustrie kan ontzettend veel geld opleveren. Dat geldt zeker ook voor games die worden uitgebracht op mobiele apparaten. Maar als ontwikkelaars dat willen doen, dan moeten ze dertig procent van de omzet inleveren aan Google of Apple. Hoewel de game Fortnite al beschikbaar is in de App Store, en Epic Games eigenlijk wordt gedwongen om akkoord te gaan met de regels van Apple, zal dat niet het geval zijn met de Android-versie. Die wordt namelijk als los apk-bestand aangeboden, buiten de Google Play Store om dus.

Dat betekent dat Google kan fluiten naar die dertig procent. Fortnite is momenteel het meest populaire spel van dit moment met versies voor allerlei spelcomputers en mobiele apparaten en omzetten waar menig game-ontwikkelaar jaloers van wordt. Uit onderzoek blijkt nu dat Google mogelijk tot vijftig miljoen dollar kan mislopen, door het besluit dat het spel dus buiten Google Play beschikbaar wordt gesteld op Android. Dit geldt voor de rest van dit jaar. Tot op heden heeft de iOS-versie al 180 miljoen dollar opgeleverd, aldus Sensor Tower.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.