Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google volgt je nog steeds, ook al zet je je locatiegeschiedenis uit

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2018, 9:52 CategorieApplicaties

Uit onderzoek blijkt dat Google nog steeds in staat is je te volgen van plek naar plek op het moment dat je je locatiegeschiedenis uitgeschakeld hebt. Dat doet het bedrijf middels Web- en app-activiteit. Maar gelukkig ben je in staat deze optie uit te schakelen in je Google-account.

Locatiegeschiedenis staat uit, maar Google blijft je volgen

Wanneer je je locatiegeschiedenis uitschakelt, dan mag je er als gebruik van Google-diensten van uitgaan dat het bedrijf je niet meer volgt. Maar de Associated Press schrijft nu dat dit niet het geval is en Google je blijft volgen via Google Maps, weerupdates en browsergeschiedenis — eigenlijk vrijwel alle appactiviteiten die er plaatsvinden. Als je je locatiegeschiedenis uitschakelt, dan verschijnt je locatie enkel niet meer op de tijdlijnoptie binnen je account. Maar via de Web- en app-activiteit-pagina kan Google nog steeds zien waar je bent.

Gelukkig kun je deze optie uitschakelen. Ga daarvoor naar deze pagina en druk links op Activiteitsopties. Daar staan een aantal opties automatisch ingeschakeld die je kunt uitschakelen. Ook is het mogelijk via de Mijn activiteit-pagina je gegevens te verwijderen, mocht je dat nodig vinden. Het kan zijn dat sommige diensten automatisch worden ingeschakeld wanneer je specifieke apps gebruikt, bijvoorbeeld de Google Assistant, dus daar moet je wel rekening mee houden. Eerder bleek al dat Android je via zendmasten kan blijven volgen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.