Google vond fout in Fortnite-installatiebestand, maar probleem is al opgelost

27 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
fortnite-android

Google vond een tijdje geleden een fout in het installatiebestand van de Fortnite-app op Android, maar het probleem is al opgelost. De launcher checkte alleen of de naam van het bestand klopte, waardoor je er dus een ander bestand voor in de plaats had kunnen gebruiken.

Probleem met Fortnite-installatiebestand is opgelost

Dat het gevaarlijk is dat Epic Games vraagt om Fortnite buiten Google Play om te downloaden is inmiddels duidelijk en Google had al snel bewijs gevonden om die claim te kunnen onderbouwen. Het probleem lag bij het installatiebestand van de videogame. Deze launcher checkte of je wel het juiste apk-bestand binnenhaalde, maar niet heel erg goed. Er werd namelijk alleen naar de naam en bijvoorbeeld niet naar de handtekening gekeken. Daardoor kon je het apk-bestand als kwaadwillende natuurlijk vervangen voor wat anders.

Epic Games, de maker van Fortnite, vroeg aanvankelijk aan Google of het bedrijf negentig dagen kon wachten voordat dit lek naar buiten zou worden gebracht (dat is standaard in dit soort situaties), zodat er tijd was om het lek te dichten. Gelukkig bracht Epic Games een dag later al een update uit die dit probleem heeft verholpen. Nu maakt Google de informatie alsnog beschikbaar, geheel volgens de richtlijnen van de zoekmachinegigant. Dit soort dingen spreken wel voor de toegevoegde waarde van de digitale downloadwinkel, de Google Play Store.

In dit achtergrondartikel kun je lezen hoe je Fortnite veilig kunt installeren op je smartphone. Wil je ook nog een gratis emote? Dan kun je hier lezen hoe je die krijgt.

Reacties (0)