Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google werkt aan Android-ondersteuning voor slechthorenden

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2018, 11:49 CategorieAndroid

Google werkt samen met het Deense GN Hearing om Android beter toegankelijk te maken voor slechthorenden. De bedrijven werken aan technologie genaamd Audio Streaming for Hearing Aids, oftewel ASHA. Deze technologie zorgt ervoor dat hoortoestellen via bluetooth verbonden kunnen worden met de Android-smartphone, zodat het geluid van de smartphone direct via het hoortoestel binnen kan komen.

Gehoorproblemen zijn in toenemende mate een steeds groter probleem voor de wereld. Volgens de World Health Organization zijn er op dit moment 466 miljoen mensen op de wereld die gehoorproblemen hebben. Dit zou naar verwachting toe gaan nemen tot 900 miljoen slechthorenden in 2050. Om Android ook voor slechthorenden toegankelijk te maken werken Google en GN Hearing samen om geluid van de smartphone direct te kunnen streamen naar het hoortoestel.

Streamen in hoge kwaliteit met minimaal batterijgebruik

De verbinding wordt gemaakt via zogenaamde bluetooth low energy connection-oriented channels. Hierdoor zou het een minimale impact op de batterij moeten hebben, terwijl het toch audio in hoge kwaliteit kan streamen naar de hoortoestellen. De bedrijven zullen blijven samenwerken om de technologie verder te verbeteren.

Uiteraard zullen de hoortoestellen van GN Hearing de eerste zijn die ASHA zullen krijgen. De ReSound LiNX Quattro en de Beltone Amaze zijn de eerste hoortoestellen die de technologie via een update ‘over the air’ zullen krijgen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.