Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google werkt aan dualbootoptie voor Chromebooks’

Geschreven door
Geplaatst op13 augustus 2018, 15:58 CategorieChrome OS

Google lijkt momenteel te werken aan een dualbootoptie voor Chromebooks, zodat gebruikers ook Windows 10 op het apparaat kunnen gebruiken — zo ontstaat er dus meer keuze wanneer je een Chrome OS-apparaat gebruikt. De nieuwe functie wordt mogelijk Campfire genoemd, wat een referentie kan zijn naar Apples Boot Camp-functie.

Dualbootfunctie voor Chromebooks

XDA-Developers heeft ontdekt dat Google werkt aan een dualbootmodus voor Chromebooks. Het doel van deze functie zou zijn om Windows 10 op onder meer de Pixelbook draaiende te krijgen. Google zou zelfs al moeite hebben genomen om het benodigde hardwarecertificaat binnen te slepen zodat de Pixelbook inderdaad zou kunnen draaien op Windows 10. Zo zijn er referenties aan Microsoft’s Windows Hardware Certification Kit gevonden in ontwikkelaarsversies van Chrome OS. Google heeft hier niet op gereageerd.

Toch zou de dualbootfunctionaliteit binnenkort geïntroduceerd kunnen worden, schrijft de website. De Pixelbook zou dan als eerste aan de beurt zijn. Wel is nu al duidelijk dat Chromebooks meer dan 16 GB aan interne opslagruimte moeten hebben om Windows 10 te kunnen draaien. XDA-Developers schrijft dat er minstens 40 GB aan ruimte moet zijn: 30 GB voor Windows 10 en 10 GB voor Chrome OS. Het is nog niet duidelijk wanneer Google dit nieuws naar buiten brengt, maar mogelijk gebeurt dit op 4 oktober aanstaande.

  • Delen:
Dell Chromebook 3189
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.