Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google werkt aan nieuwe podcast-app genaamd Shortwave

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2018, 23:48 CategorieApplicaties

Een kleine afdeling binnen Google werkt in het geheim aan een nieuwe app die je helpt om podcasts te ontdekken en af te spelen, zo meldt The Verge. De app heeft de naam Shortwave en is ontdekt doordat er een handelsmerk met de naam Shortwave werd ingediend.

The Verge heeft iemand van Google gesproken en deze vertelde dat de app wordt ontwikkeld binnen Area 120. Dit is een experimenteel programma binnen Google dat kleine teams helpt om nieuwe producten te maken. Shortwave zou met name voor gesproken audio gemaakt worden. De handelsnaam werd op 18 juli vastgelegd, ruim een maand nadat Google een andere podcast-app lanceerde.

Google Podcasts lanceerde twee maanden geleden

Twee maanden geleden lanceerde Google Podcasts. Deze app geeft gepersonaliseerde aanbevelingen om gebruikers aan de voor hun meest interessante podcasts te koppelen. Wel moet je eerst enkele podcasts beluisteren, zodat je daarna aanbevelingen kunt krijgen op basis van je luistergedrag. Google Podcasts biedt de keuze uit twee miljoen programma’s, dus hier kun je wel even zoet mee zijn.

In hoeverre Shortwave van Google Podcasts gaat verschillen is nog niet bekend. Volgens Google is de nieuwe podcast-app nog volop in ontwikkeling en worden Google Podcasts en Shortwave onafhankelijk door verschillende teams gemaakt.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.