Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on preview: Wiko View 2 Plus en View 2 Go

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2018, 11:48 CategorieAndroid

De Franse fabrikant Wiko heeft twee nieuwe toestellen gepresenteerd tijdens IFA 2018: de Wiko View 2 Plus en de Wiko View 2 Go. In deze hands-on een kort overzicht van de toestellen, die in september en oktober worden uitgebracht door het bedrijf.

Overeenkomsten

De nieuwe Wiko View 2-modellen hebben een aantal dingen gemeen. Beide smartphones hebben namelijk een scherm van 5,93-inch en een schermresolutie van high definition met een plus erachter. Daarnaast beschikken de toestellen allebei over een accu met een vermogen van 4.000 mAh. Verder is de software natuurlijk gelijk en mag je dit keer rekenen op Android 8.1.0 Oreo, met daaroverheen een lichte softwareschil van Wiko, omdat het bedrijf meent dingen te kunnen toevoegen aan Android die waardevol zijn.

Daar waar veel andere fabrikanten op de lagere segmenten van de markt, zoals bijvoorbeeld Nokia, kiezen voor Android One als besturingssysteem, doet Wiko dat dus bewust niet — vanuit een bepaalde overtuiging, natuurlijk. Daar is wat voor te zeggen, en het feit dat het relatief goed gaat met het bedrijf (het blijft stabiel in de markt staan, ondanks een krimpend tendens) betekent dat mensen er toch tevreden over zijn. Desondanks is Wiko wel in gesprek met Google om het één en ander in gang te zetten.

Wiko View 2 Plus

De Wiko View 2 Plus wordt één van de duurdere modellen van het bedrijf, maar als je naar de prijs kijkt valt dat over het geheel genomen weer mee: 249 euro. De View 2 Plus moet in oktober in Nederland op de markt verschijnen. Naast de bovengenoemde eigenschappen, inclusief een schermverhouding van negentien bij negen, wordt de View 2 Plus geleverd met een Qualcomm Snapdragon 450-processor, 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagruimte. Ook is er een dubbele camera met sensoren van twaalf en vijf megapixel.

Daarmee kan Wiko zich prima meten met huidige zwaargewichten binnen de budgetmarkt, zoals het eerdergenoemde Nokia en natuurlijk Motorola, en heeft het een prima positie om te kunnen genieten van de vraag naar goedkopere, maar capabele toestellen. Verder wordt dit toestel uitgerust met een vingerafdrukscanner en een frontcamera die ingezet kan worden voor ontgrendeling met het gezicht. Op het eerste gezicht lijkt dit dus een compleet en capabel pakket te zijn. De eerste indruk die het toestel achterlaat is in elk geval goed.

Wiko View 2 Go

De Wiko View 2 Go is het goedkopere broertje van de View 2 Plus, die in september op de markt zal verschijnen voor een adviesverkoopprijs van 159 euro. Voor dat bedrag krijg je hetzelfde scherm van negentien bij negen, met onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 430-processor. Ook is er 32 GB aan opslaggeheugen en 3 GB aan werkgeheugen, waardoor je prima allerlei taken tegelijkertijd moet kunnen doen. Ook hier is Android 8.1 met de softwareskin en Face Unlock aanwezig, maar missen we de vingerafdrukscanner.

Wiko belooft dat beide toestellen met de accu van 4.000 mAh met gemak de dag moeten kunnen doorkomen, terwijl je het toestel dan best vaak kunt gebruiken. Wanneer je er enkel af en toe mee belt of mail, berichten verstuurt of foto’s maakt, dan kun je er mogelijkerwijs natuurlijk veel langer mee doen. De Qualcomm-processor zijn energiezuinig en datzelfde geldt voor de Android-versie, dus je hoeft je Wiko View 2 Plus of Go echt niet elke dag op te laden, is onze verwachting. Dat testen we later in onze recensies van de toestellen.

De nieuwe notch

Wat verder nog opvallend is, is de keuze voor de nieuwe notch, de inkeping aan de bovenkant van het scherm. De View 2 Pro heeft een u-vorm aan de bovenkant, waar een relatief grote frontcamera in zit. Daardoor is er bijvoorbeeld veel ruimte voor notificaties, de tijd en andere symbolen in de statusbalk. Nu is er gekozen voor een bredere inkeping. Dit betekent dat er minder ruimte is voor notificaties en dergelijke, maar is het wel zo dat er meer ruimte is voor sensoren. Uiteindelijk is het maar net wat je belangrijker vindt.

Er zitten dus iets meer sensoren op de nieuwe Wiko-toestellen die je normaal gesproken ook op de Nokia’s en de Motorola’s tegenkomt, waardoor de functionaliteit dus is toegenomen ten opzichte van de eerdergenoemde View 2 Pro. Ook betekent het in dit geval dat de statusbalk wat minder naar beneden getrokken en dus minder dik is, waardoor je effectief meer schermruimte overhoudt voor de belangrijkere dingen. Al met al zijn de indrukken dus positief — zeker ook wanneer je kijkt naar de twee prijskaartjes.

Meer lezen?

We hebben deze toestellen getest tijdens ons bezoek aan de IFA-beurs in Berlijn. Wil je daar meer over lezen, bijvoorbeeld over de aankondigingen die zijn gedaan? Dan kun je terecht in ons uitgebreide nieuwsarchief.

  • Delen:
Wiko View2 Plus
Wiko View2 Plus
Android Oreo (8.x)
Wiko View2
Wiko View2 Go
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.