Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HMD Global bevestigt dat alle Nokia-smartphones de Android Pie-update krijgen

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2018, 9:43 CategorieAndroid

HMD Global, de rechtenhouder van de Nokia-merknaam voor smartphones, heeft bevestigd dat alle Nokia-smartphones de Android Pie-update krijgen. Dat betekent dus dat het niet uitmaakt welke Android-smartphone je van dit merk hebt: je krijgt sowieso de Pie-update toegestuurd.

Android Pie voor alle Nokia-smartphones

HMD Global is de rechtenhouder voor alle Nokia-smartphones van dit moment. Het bedrijf heeft bevestigd dat alle Android-smartphones in de toekomst de update naar Android Pie kunnen verwachten. Helaas heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt wanneer we de update voor alle toestellen mogen verwachten — maar het is al goed nieuws dat geen enkel Android-toestel wordt overgeslagen. Hieronder hebben we de lijst met alle Nokia-smartphones geplaatst die de update naar Pie gaan krijgen; jouw toestel moet er ook tussenzitten.

 • Nokia 1 (Android Go)
 • Nokia 2
 • Nokia 2.1 (Android Go)
 • Nokia 3
 • Nokia 3.1
 • Nokia 5
 • Nokia 5.1
 • Nokia 6
 • Nokia 6.1
 • Nokia 6.1 Plus
 • Nokia 7 (China)
 • Nokia 7 Plus
 • Nokia 8
 • Nokia 8 Sirocco
 • Nokia X6 (China)
 • Nokia X5 (China)

Waarschijnlijk is de Nokia 7 Plus de eerste die de Android Pie-update gaat ontvangen, omdat dit een toestel is waar het bedrijf de update daadwerkelijk op getest heeft (en waar onlangs nog een update voor verschenen is). Daarna zijn waarschijnlijk de meer high-end modellen aan de beurt, zoals de Nokia 8 en Nokia 8 Sirocco. De Android Go-telefoons kunnen mogelijk ook snel rekenen op updates, aangezien dat proces via Google verloopt en Google natuurlijk de snelste is wat het updateproces op de Android-markt betreft.

 • Delen:
Nokia 7 Plus
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.