Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update: Honderden Instagram-accounts gehackt

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2018, 9:02 CategorieApplicaties

Er zijn mogelijk honderden accounts op Instagram gehackt. De fotodeeldienst heeft het incident op dit moment nog niet erkend. Het gros van de slachtoffers hadden geen tweestapsverificatie ingesteld — een les die ze nu niet meer snel zullen vergeten.

Update: Instagram heeft inmiddels bevestigd dat het zal kijken naar de claims die mensen hebben gemaakt. Ook zullen er stappen worden ondernomen wanneer inderdaad blijkt dat er accounts zijn gehackt. Hieronder volgt het originele bericht.

Instagram-accounts gehackt

Honderden gebruikers van de fotodeeldienst Instagram melden dat ze zijn gehackt. Mashable schrijft dat het platform de hack nog niet heeft erkend, maar dat er wel genoeg bewijs is om te geloven dat er deze maand veel meer accounts zijn binnengedrongen. Deze mensen hebben zich uitgesproken op Twitter en daar bijna achthonderd tweets aan vuil gemaakt, terwijl dat aantal normaliter niet boven de vijftig tweets uitkomt. Er is dus iets gaande, maar zolang de dienst niet bevestigt dat er wat speelt kunnen we het niet met zekerheid stellen.

Bovendien zijn er ook berichten op Reddit verschenen en laten de trends op Google ook zien dat er vaker wordt gezocht op ‘Instagram hacked’ in de afgelopen weken. De slachtoffers melden dat persoonlijke gegevens zijn aangepast, waaronder e-mailadres en telefoonnummer, waardoor het niet meer mogelijk is hun account terug te halen. Veel van deze mensen hadden geen tweestapsverificatie ingesteld, waardoor hackers dus gewoon hun gang konden gaan. Hieronder leggen we uit hoe je tweestapsverificatie instelt voor je profiel.

Zo stel je tweestapsverificatie in op Instagram

 1. Open de app en ga naar je profiel.
 2. Veeg naar links of druk op het menu bovenin.
 3. Tap op Instellingen.
 4. Scroll naar beneden totdat je het kopje Veiligheid en beveiliging tegenkomt.
 5. Daaronder tref je Tweestapsverificatie aan (scroll nog even verder).
 6. Activeer de functie door het schuifje naar rechts te vegen.
 7. Volg de instructies op die op het scherm verschijnen.

Hoewel het goed is om tweestapsverificatie in te stellen via sms, is dit niet de meest veilige methode. Hackers en kwaadwillenden kunnen, met een beetje extra moeite, die sms’jes namelijk onderscheppen wanneer ze je al in het vizier hebben, waardoor een offline methode meestal beter werkt. Echter, helemaal geen tweestapsverificatie instellen is geen goed idee. Weet je dus niet hoe je je profielen offline beschermd, dan doe je er goed aan tweestapsverificatie via sms in te stellen. Zo maak je het hackers al een stuk moeilijker in te breken.

 • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Reacties

 1. Tom Vandenabeele
  14 augustus, 2018 om 22:37

  DT-fout: “Zolang de dienst niet bevestigt…”

 2. vylia leslie
  20 oktober, 2018 om 20:11

  Cool

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.