Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei komt met Kirin 980-processor met twee NPU’s

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2018, 15:37 CategorieHardware

Samen met de Huawei Mate 20 Lite heeft Huawei ook een krachtige én slimme processor gepresenteerd: De Kirin 980. Dit is de opvolger van de vorig jaar verschenen Kirin 970.

De Kirin 980 heeft als eerste chipset ter wereld twee NPU’s aan boord. NPU staat voor Neural Processing Unit en moet de kunstmatige intelligentie op de smartphone naar nieuwe hoogtes brengen. Volgens Huawei moeten smartphones niet alleen ‘smart’ zijn, maar ook daadwerkelijk intelligent. De NPU’s moeten helpen om nog beter te kunnen anticiperen en kunnen meedenken met de gebruiker. De kunstmatige intelligentie probeert het hele gebruik van de smartphone zoveel mogelijk te ondersteunen, zodat je bijvoorbeeld langer kunt doen met de batterij, maar ook te maken hebt met een stabieler en sneller toestel op het moment dat jij het nodig hebt.

HiAI 2.0: nieuwe versie eco-systeem voor ontwikkelaars

De Kirin 980 heeft een 7 nanometer-architectuur en een Mali-G76 grafische kaart. Dit moet ervoor zorgen dat processen nog sneller verlopen en tevens ondersteunen bij het spelen van de nieuwste mobiele games. Huawei wil daarnaast mobiele apparaten verder integreren met de cloud, waardoor je nog meer data en rekenkracht tot je beschikking hebt. Het bedrijf wil slimme apparaten, krachtige chipsets en de cloud samenbrengen, om de evolutie van kunstmatige intelligentie naar een hoger niveau te teillen. Huawei heeft daarom een nieuw eco-systeem voor ontwikkelaars gepresenteerd. HiAI 2.0. Hiermee wordt het ontwikkelproces van apps die gebruikmaken van AI toegankelijker en efficiënter, waardoor ontwikkelaars beter en sneller in staat zijn om nieuwe AI-toepassingen te introduceren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.