Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro draaien direct Android 9.0 Pie

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2018, 14:25 CategorieAndroid

Twee dagen geleden lekten nieuwe renders uit via XDA-Developers die waren gebaseerd op foto’s van de aankomende Huawei Mate 20-smartphone. Opvallend was de vierkante cameramodule aan de achterzijde en de kleine inkeping aan de voorzijde van het scherm. Beide smartphones zijn nu gecertificeerd door de Eurasian Economic Commission en hieruit kunnen we opmaken dat beide smartphones direct op Android 9.0 Pie zullen draaien.

Veel informatie over beide nieuwe smartphones is nog niet bekend. De Huawei Mate 20 gebruikt modelnummer HMA-L29, terwijl de Mate 20 Pro onder modelnummer LYA-L29 bekendstaat. De EEC maakt wel melding van welk besturingssysteem de nieuwe smartphones gebruikmaken. Het lijkt erop dat beide smartphones bij lancering direct op de nieuwe Android 9.0 Pie zullen draaien. Zoals gebruikelijk bij Huawei gaat het niet om een kale versie van Android, maar maken beide apparaten gebruik van de softwareschil EMUI 9.0. Deze nieuwe versie zal begin september tijdens de IFA 2018 in Berlijn gepresenteerd gaan worden.

Vierkante cameramodule

Opvallend aan het nieuwe toestel is de vierkante cameramodule. Naar verwachting zal deze module een hoofdcamera hebben van veertig megapixel, een tweede camera met een twintig megapixel monochroomsensor, een telelens en een led-flitser.

De verwachting is dat de Huawei Mate 20 en de Mate 20 Pro in oktober gelanceerd zullen worden. Overigens is ook de Huawei Y9 in de EEC-lijst opgedoken. Dit toestel zal out-of-the-box op Android 8.0 draaien.

  • Delen:
Huawei P Smart+
Huawei P Smart+
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.