Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei presenteert Mate 20 Lite tijdens de IFA 2018

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2018, 14:57 CategorieAndroid

Tijdens de IFA 2018 in Berlijn heeft Huawei een nieuwe smartphone gepresenteerd. De Huawei Mate 20 Lite is een nieuwe midranger met een groot scherm van 6.3-inch. Eerder al lekten renders uit van de nieuwe smartphone.

De Huawei Mate 20 Lite draait op een HiSilicion Kirin 710-processor en krijgt 6 GB werkgeheugen en 64 GB (uitbreidbaar) opslaggeheugen. Het grote scherm van 6.3-inch heeft een resolutie van 2.340 bij 1.080 pixels in een beeldverhouding van 19.5:9. Het scherm heeft aan de bovenkant een scherminkeping, de zogenaamde notch. Of het toestel zich echt weet te onderscheiden is nog even afwachten, want het lijkt op het eerste gezicht erg veel op de Huawei P Smart Plus met dezelfde processor en net zoveel werk- en opslaggeheugen.

Dieptesensor voor tweede camera’s

Verschil is er wel op het gebied van de camera’s en de batterij. Het toestel heeft een dubbele camera van 20 megapixel (f/1.8) en een 2 megapixel dieptesensor. Zo kun je met gemak bokeh-foto’s maken met een scherpe voorgrond en een wazige achtergrond. Filmen kan in 1080p met dertig beeldjes per seconde. Ook de voorkant krijgt een dubbele camera van 24 en een 2 megapixel-dieptesensor. Kunstmatige intelligentie helpt om objecten te herkennen. De batterij heeft een capaciteit van 3.750 mAh. Aan de achterzijde is ook een vingerafdruksensor aanwezig. De Huawei Mate 20 Lite draait op Android 8.1 Oreo. Hier heeft de Chinese smartphonefabrikant de eigen EMUI-softwareschil overheen geplaatst.

Bij lancering zijn er drie kleuren beschikbaar: zwart, goud en blauw. Het toestel komt op 10 september naar Nederland voor een bedrag van 399 euro. De prijs ligt hierbij 50 euro hoger dan die van de P Smart Plus.

Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro

Huawei presenteerde nog niet het nieuwe vlaggenschip, de Huawei Mate 20, en de Mate 20 Pro. Wel werd bekend dat Huawei een eigen evenement gaat houden op 16 oktober. Hier zullen beide smartphones dan officieel onthuld gaan worden. Eerder lekten er al wel renders uit van het reguliere model en lekte er informatie uit dat beide toestellen direct op Android 9.0 Pie zouden draaien.

  • Delen:
Huawei Mate 20 Lite
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.