Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei wil de grootste smartphonefabrikant worden in 2019

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2018, 11:29 CategorieAndroid

Nog geen twee dagen geleden werd bekend dat Huawei de tweede plek van Apple heeft ingenomen als het gaat om de grootste smartphonefabrikant ter wereld. Aan ambitie geen gebrek bij de Chinese fabrikant, want Huawei heeft nieuwe doelen gesteld. Aan het einde van 2019 wil Huawei ook de eerste plek hebben ingenomen van Samsung.

Huawei is in razend tempo de markt van de smartphones aan het veroveren. Het bedrijf liet een groei zien van 40.9% tussen het tweede kwartaal van 2017 en het tweede kwartaal van 2018 en heeft nu een marktaandeel van 15.8%. Apple liet een kleine groei zien van 0.7%, maar dit was niet voldoende om voor te blijven op Huawei. Alhoewel Samsung nog altijd ruim aan de leiding staat met een marktaandeel van 20.9%, verliest het bedrijf wel terrein ten opzichte van de concurrenten.

Huawei de grootste in 2019?

Richard Yu, directeur van de consumentendivisie van Huawei, heeft aan Bloomberg laten weten dat het bedrijf in het vierde kwartaal van 2019 de grootste smartphonefabrikant ter wereld wil worden met een marktaandeel boven de 20%. Alhoewel het bedrijf zeer sterke groei laat zien in Europa en Azië, krijgen ze in de Verenigde Staten nauwelijks een voet aan de grond, mede doordat inlichtingendiensten het gebruik van Huawei-smartphones afraden. In de rest van de wereld worden de smartphones van de Chinese fabrikant echter steeds populairder. Als Samsung het tij niet weet te keren en Huawei blijft groeien zoals het nu doet, dan zou Huawei zomaar de nummer één kunnen worden aan het einde van 2019.

 

  • Delen:
Huawei P20 Pro
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.