Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Je kunt nu je downloadvoorkeur instellen voor Google Play

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2018, 10:05 CategorieAndroid

Het is nu voor iedereen mogelijk je downloadvoorkeur aan te geven in de Google Play Store, zodat je niet opeens door je data heen bent. Ook kun je instellen dat je per app gevraagd wil worden wat je voorkeur is, maar je kunt dus ook een standaardantwoord invullen.

Downloadvoorkeur voor Google Play

Hoewel de Google Play Store al kan waarschuwen dat je op het punt staat een groot bestand te downloaden vanuit de downloadwinkel, is het ook handig als je een voorkeur kan opgeven voor wanneer je apps binnenhaalt. Google heeft die optie nu toegevoegd aan de digitale winkel van het Android-platform, waardoor je dus in theorie niet meer zomaar door je databundel heengaat, mits je even de tijd neemt om je voorkeur aan te geven. Je kunt overigens ook aangeven dat je wil dat je per app gevraagd wordt wat nu het beste is.

Je gaat hiervoor naar de instellingen van Google Play, door links bovenin op het menu te tappen nadat je de app hebt geopend. Vervolgens zie je bijna bovenaan de optie ‘Downloadvoorkeur voor app’ staan. Tap daarop en je krijgt een pop-up waarin je je voorkeur kunt aangeven. Je kunt kiezen uit ‘Via elk netwerk’, ‘Alleen via wifi’ of ‘Altijd vragen’. Standaard staat de eerste optie aangevinkt, waardoor je apps dus altijd downloadt. Mocht je liever alleen via wifi willen downloaden, dan kun je dat in dit menu aangeven.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.