Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola onthult Moto Z3 en de 5G Moto Mod

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2018, 9:57 CategorieAndroid

Drie weken geleden liet Motorola nog weten dat de Moto Z3 play Power Edition beschikbaar werd gesteld in de Benelux en vandaag heeft het bedrijf officieel de Motorola Moto Z3 onthuld, zeg maar het krachtigere broertje van de Moto Z3 play.

Tijdens een evenement in Chicago heeft Motorola het nieuwste vlaggenschip gepresenteerd. Qua design lijkt de smartphone identiek te zijn aan de Z3 play met een 6-inch scherm, de gebogen schermranden en de plaatsing van de camera’s. Intern is het toestel echter wel een stukje krachtiger met een Snapdragon 835, 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen. Alhoewel de Snapdragon 835 minder krachtig is dan de Snapdragon 845, die veel concurrenten in de vlaggenschepen gebruiken, zal het toestel wel voorzien zijn van een bijbehorende lagere prijs. Het toestel heeft dubbele camera’s aan de achterzijde van twaalf megapixel met acht megapixel aan de voorkant inclusief Face Unlock. Standaard wordt Android 8.1 meegeleverd, met binnenkort een snelle upgrade naar Android 9.0 P. De batterij van het toestel heeft een capaciteit van 3.000 mAh.

Klaar voor het 5G-netwerk

Zoals altijd zijn alle Moto Mods weer compatibel met dit toestel en heeft het bedrijf zelfs een nieuwe Moto Mod aangekondigd: de 5G Moto Mod. Moto Mods zijn modificaties voor de Motorola-smartphones, die je hiermee als het ware extra functies kunt geven. Zo kwam de Moto z3 play Power Edition met een extra grote batterij. In dit geval heeft Motorola de 5G Moto Mod aangekondigd. Deze modificatie zorgt niet alleen voor een extra batterij met een capaciteit van 2.000 mAh, maar zorgt er ook voor dat de toestellen van Motorola straks geschikt zijn voor het aankomende 5G-netwerk.

Er is echter wel een grote ‘maar’ bij dit toestel. Voorlopig is de Motorola Moto Z3 exclusief verkrijgbaar in de Verenigde Staten bij de provider Verizon en gaat het daar 480 dollar kosten. Of het toestel later nog naar Europa komt is op dit moment nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.