Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nederlandstalige Google Assistent nu te downloaden voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2018, 11:00 CategorieApple

Terwijl op Android nog altijd veel gebruikers geen toegang hebben tot de Nederlandstalige Google Assistent, daar kunnen iOS-gebruikers nu de Nederlandse app downloaden in de App Store.

Google Assistent werkt op de iPad en iPhone en vereist iOS 10.0 of nieuwer. De app is 166.4 MB groot. De Nederlandse versie is helemaal aangepast naar ons land. Niet alleen spreekt de virtuele assistent nu Nederlands, maar ook werkt Google samen met verschillende Nederlandse bedrijven. Zo kun je via stembediening PostNL vragen wanneer je pakketje geleverd wordt of kun je een boodschappenlijstje bij de Albert Heijn maken. Lees ook dit moet je weten over de Nederlandse Google Assistent voor meer informatie over alle Nederlandse functies.

Veel Android-gebruikers moeten nog wachten

Opvallend is dat veel Android-gebruikers nog altijd geen toegang hebben tot de Nederlandstalige versie, maar dat iOS-gebruikers vanaf nu wel de virtuele assistent in het Nederlands kunnen gebruiken. Volgens Google ging het een week duren voordat alle Android-gebruikers toegang kregen tot de Nederlandse Assistent. Deze week is inmiddels al voorbij, maar nog altijd hebben lang niet alle Android-gebruikers toegang tot de Nederlandse stem. Zit jij ook met smart te wachten op de Nederlandse versie maar krijg je ook nog de melding: “De Google Assistent is momenteel niet beschikbaar in het Nederlands.”? Dan zul je nog altijd geduld moeten hebben.

Je kunt de app gratis downloaden via de onderstaande link.

  • Google Assistent

 

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.