Ook YouTube krijgt een eigen Stories-functie

02 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
Youtube app

In navolging van Snapchat, Facebook en Instagram krijgt ook YouTube een eigen Stories-functie. Bovenin de app vind je straks een nieuwe balk met daarin korte video's van kanalen die je volgt. De functie rolt vanaf vandaag uit.

YouTube krijgt binnenkort een eigen Stories-functie. Deze functie verscheen oorspronkelijk voor Snapchat, maar kwam daarna ook naar verschillende andere netwerken zoals Facebook en Instagram.

De Stories-functie werkt op vrijwel alle websites hetzelfde. Bovenin de app vind je een balk met daarin korte video’s van mensen die je volgt. Deze video’s blijven niet op het netwerk staan, maar verdwijnen na 24 uur weer. YouTube krijgt nu eenzelfde functie waarin je video’s kunt gaan bekijken van je favoriete kanalen en YouTube-sterren.

Een aanwinst of overbodige functie?

In de YouTube-app verschijnen de Stories ook bovenin op het thuisscherm van de app. Nieuwe video’s krijgen een rode ring, net als bijvoorbeeld op Instagram, zoals de Italiaanse website Androidworld.it weet te melden. Het is nog onduidelijk of iedereen zijn eigen Stories kan maken of dat het voorlopig enkel voorbehouden is voor zeer populaire kanalen. De vraag is echter of we hier op zitten te wachten. Moet YouTube nu ook al zijn eigen Stories hebben als het ook al kan op Snapchat, Facebook en Instagram? YouTube is voornamelijk voor video-content die wat langer duren, niet voor kleine video’s van enkele seconden van YouTube-kanalen die je mogelijk ook al via andere sociale netwerken volgt.

YouTube Stories rolt geleidelijk uit via de YouTube-app, maar zoals gebruikelijk kan het nog enige tijd duren voordat het bij iedere gebruiker te vinden is.

Reacties (0)