Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook YouTube krijgt een eigen Stories-functie

Geschreven door
Geplaatst op2 augustus 2018, 13:05 CategorieApplicaties

YouTube krijgt binnenkort een eigen Stories-functie. Deze functie verscheen oorspronkelijk voor Snapchat, maar kwam daarna ook naar verschillende andere netwerken zoals Facebook en Instagram.

De Stories-functie werkt op vrijwel alle websites hetzelfde. Bovenin de app vind je een balk met daarin korte video’s van mensen die je volgt. Deze video’s blijven niet op het netwerk staan, maar verdwijnen na 24 uur weer. YouTube krijgt nu eenzelfde functie waarin je video’s kunt gaan bekijken van je favoriete kanalen en YouTube-sterren.

Een aanwinst of overbodige functie?

In de YouTube-app verschijnen de Stories ook bovenin op het thuisscherm van de app. Nieuwe video’s krijgen een rode ring, net als bijvoorbeeld op Instagram, zoals de Italiaanse website Androidworld.it weet te melden. Het is nog onduidelijk of iedereen zijn eigen Stories kan maken of dat het voorlopig enkel voorbehouden is voor zeer populaire kanalen. De vraag is echter of we hier op zitten te wachten. Moet YouTube nu ook al zijn eigen Stories hebben als het ook al kan op Snapchat, Facebook en Instagram? YouTube is voornamelijk voor video-content die wat langer duren, niet voor kleine video’s van enkele seconden van YouTube-kanalen die je mogelijk ook al via andere sociale netwerken volgt.

YouTube Stories rolt geleidelijk uit via de YouTube-app, maar zoals gebruikelijk kan het nog enige tijd duren voordat het bij iedere gebruiker te vinden is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.