Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon Go blokkeert spelers met root-bestanden op Android-smartphones

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2018, 16:52 CategorieGaming

Heb je op je smartphone een root-bestand staan? Dan kan het zijn dat je geen Pokémon Go meer kunt spelen. Het spel zoekt namelijk binnen je opslaggeheugen naar root-bestanden, of bestanden die daarop lijken, waarna er al snel een conclusie getrokken wordt.

Root-bestanden en Pokémon Go gaan niet samen

Wanneer je je telefoon root, dan krijg je toegang tot allerlei functies en mogelijkheden waar de gemiddelde Android-gebruiker niet aan denkt. Ook wordt het zo mogelijk om te kunnen cheaten (valsspelen) in videogames. Game-ontwikkelaars weten dat, waaronder Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic. Er is onlangs een update voor de Android-versie uitgebracht, versie v0.115.2, die binnen je opslaggeheugen op zoek gaat naar root-bestanden. Wordt er eentje aangetroffen, dan zal je geen toegang meer krijgen tot de Go-servers.

Pokémon Go gebruikt de toestemming, die jij verleend hebt, voor het gebruik van de opslagruimte dus ook voor het scannen van je bestanden, om te achterhalen of je zulke bestanden op je smartphone gebruikt. Het hoeft overigens geen echt root-bestand te zijn — elk bestand dat een bepaalde naam heeft, zoals MagiskManager, kan de blokkade triggeren, zo ontdekte Android Police. Het is duidelijk waarom Niantic dit wil doen, maar of het erg ethisch is, is een tweede. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op dit nieuws.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.