Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon Go krijgt functie voor ouderlijk toezicht met Niantic Kids

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2018, 9:55 CategorieGaming

Niantic heeft bekendgemaakt dat de populaire augmentedrealitygame Pokémon Go wordt voorzien van een functie voor ouderlijk toezicht. Met deze functie krijgen ouders toegang tot het profiel van hun kinderen en kunnen ze hun toestemmingen beheren.

Ouderlijk toezicht in Pokémon Go

Niantic heeft in een blogpost laten weten dat de populaire augmentedrealitygame Pokémon Go binnenkort wordt voorzien van ouderlijk toezicht. De ontwikkelaar laat weten dat dit zal gaan via Niantic Kids, een loginsysteem voor kinderen. Dit moet ouders wat meer rust geven, omdat ze kunnen zien wat hun kinderen uitspoken binnen de applicatie. Dat is geen verkeerd idee, aangezien de game vol zit met digitale aankopen en de rekening dus behoorlijk kan oplopen wanneer kinderen ongestoord hun gang kunnen gaan.

Ook kunnen ouders de persoonlijke informatie die kinderen delen inzien en veranderen, mocht dat nodig zijn. Verder zijn er nog geen details beschikbaar en weten we ook nog niet wanneer de functie gelanceerd zal worden. Speelt je kind momenteel nog Pokémon Go? Dan kun je het beste dus nog wat stevige afspraken maken. En anders is het een idee om een PayPal-account op te richten waar zakgeld op gestort kan worden bijvoorbeeld. Is dat geld op, dan kun je voorlopig niets meer kopen totdat de volgende lading binnenkomt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.