Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

PUBG Mobile al honderd miljoen keer gedownload

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2018, 10:57 CategorieGaming

Door al het geweld van Fortnite zou je bijna de andere populaire mobiele battle royale-game vergeten. Toch timmert ook PUBG Mobile stevig aan de weg. Binnen vier maanden na uitgave is het spel al meer dan honderd miljoen keer gedownload op Android en iOS samen, zo maakte uitgever Tencent Games bekend.

PUBG Mobile werd op 19 maart van dit jaar gelanceerd. Sinds de lancering is het spel sterk gegroeid naar ongeveer veertien miljoen dagelijkse actieve spelers. De cijfers zijn nog exclusief de spelers uit China, Japan en Korea. Tijdens de eerste week van de uitgave was PUBG Mobile de meest populaire game in meer dan honderd landen. Een sneer naar concurrent Epic Games werd ook nog even in het persbericht gegeven, door te zeggen dat het spel de ‘most accessible’ game was in de Play Store en de App Store. Concurrent Fortnite is nog maar net voor Android verschenen, nadat het maanden eerder al op iOS te spelen was.

Evenement van de film Mission: Impossible Fallout

Ondanks de goede cijfers dat PUBG Mobile laat zien haalt het spel de populariteit van Fortnite bij lange na niet. Dat spel werd alleen al op iOS in recordtempo meer dan honderd miljoen keer gedownload. Toch heeft ook PUBG Mobile veel te bieden en zijn er regelmatig evenementen in het spel. Tencent Games is een samenwerking aangegaan met Paramount Pictures en bracht onlangs een evenement in het spel naar aanleiding van de film Mission: Impossible Fallout.

PUBG Mobile is de mobiele versie van het spel PlayerUnknown’s Battlegrounds. Dit spel verscheen in 2017 op de pc en de Xbox One. Honderd spelers worden op een eiland gedropt, waarna er uiteindelijk één winnaar overblijft.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.