Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 9 met S-Pen stylus aangekondigd in twee varianten

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2018, 17:30 CategorieAndroid

Samsung heeft donderdag officieel de Samsung Galaxy Note 9 onthuld. De nieuwe phablet wordt geleverd in twee varianten. De twee versies van de Note 9 verschillenden op weinig punten en hebben betrekking op de opslaggeheugen en het werkgeheugen.

Dit is de Samsung Galaxy Note 9

De kogel is door de kerk: Samsung heeft officieel de Samsung Galaxy Note 9 aangekondigd. De phablet is vanaf 24 augustus verkrijgbaar in Nederland in de kleuren blauw, zwart en paars. Er komen twee varianten aan. Eén versie heeft 128 GB aan opslagruimte en 6 GB aan werkgeheugen, terwijl de andere 512 GB en 8 GB krijgt (deze versie is alleen in de kleur zwart verkrijgbaar). De Note 9 met 128 GB aan interne opslagruimte heeft een prijskaartje van 999 euro, terwijl de variant met 512 GB aan werkgeheugen 1.249 euro moet gaan kosten.

Voor de rest komen beide toestellen overeen qua specificaties. Zo is er een super amoled-scherm aanwezig van 6,4-inch, die is voorzien van een quad hd-resolutie. De batterij beschikt over een vermogen van 4.000 mAh en kan dus lang meegaan. De processor beschikt over vier kernen van 2,7 GHz en vier kernen van 1,7 GHz, voor respectievelijk de zware en lichtere taken. Daarnaast is de Note 9 voorzien van een IP68-certificaat, waardoor die tegen water en stof kan, en is het mogelijk het geheugen uit te breiden met een micro-sd-kaart (tot 1 TB).

De camera op de achterkant beschikt over twee modules van twaalf megapixel per stuk, met een diafragma van f/1.5 en f/2.4 (waardoor je in lichte en donkere omgevingen goede foto’s moet kunnen maken). Aan de voorkant zit een camera van acht megapixel, met een diafragma van f/1.7. De camera’s kunnen zien of iemand z’n ogen dicht heeft of dat een beeld wazig is, zodat er meteen nog een foto gemaakt kan worden. Ook kan er ruis worden onderdrukt wanneer die aanwezig is. Verder is er ondersteuning voor draadloos en snelladen.

De S Pen is dit keer flink onder handen genomen. Deze meegeleverde accessoire beschikt nu over Bluetooth Low-Energy, waardoor je hem in verschillende situaties kunt gebruiken. Zo kun je met een klik op de knop een foto maken, van slide wisselen tijdens een presentatie, video’s afspelen en pauzeren en nog veel meer. Ook kunnen andere ontwikkelaars nieuwe dingen bedenken voor de vernieuwde S Pen, maar voorlopig zien we daar vrij weinig van. Deze implementatie wordt later dit jaar pas verwacht, aldus Samsung in het persbericht.

Verder zijn alle moderne verbindingsopties en sensoren aanwezig, waaronder nfc (voor mobiele betalingen) en de irisscanner. Het apparaat wordt geleverd met Android 8.1 aan boord (dus nog niet het onlangs vrijgegeven Android 9.0 Pie) en stelt gebruikers in staat de telefoon de vergrendelen middels een patroon, pincode of wachtwoord. Ook kun je daardoor de irisscanner, vingerafdruklezer of gezichtsherkenning voor gebruiken. Qua audioformaten mag je verwachten dat alle populaire formaten worden ondersteund.

Entertainment is belangrijk voor Samsung en dat blijkt ook wel uit het grote super amoled-scherm en natuurlijk de speakers op de Samsung Galaxy Note 9. Zo zijn er stereospeakers aanwezig die zijn afgesteld door dochteronderneming AKG. Ook is er ondersteuning voor Dolby Atmos. Verder is er nog support voor de Samsung DeX, waarmee je de Note in een pc kunt veranderen door er een monitor op aan te sluiten. Dit keer heb je daar alleen een hdmi-kabel voor nodig, waardoor het aansluiten en installeren dus dit keer zo gebeurd is.

Trade-in en pre-order

Er is tevens een trade-in-deal beschikbaar in de periode van 9 augustus 18:00 uur tot en met 23 augustus 24:00 uur. Wanneer je je oude smartphone bij Samsung wil inleveren, dan krijg je daar 100 euro voor, plus de inruilwaarde van het toestel dat je inlevert. Wanneer je een oude Note op zak hebt, dan kun je zelfs tot 200 euro terugkrijgen in dezelfde periode. Vanaf 24 augustus aanstaande is de Samsung Galaxy Note 9 dus verkrijgbaar in Nederland, voor een minimale adviesprijs van 999 euro, in drie verschillende kleuren.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.