Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 9 laat zich niet gemakkelijk repareren

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2018, 9:30 CategorieAndroid

De mensen bij iFixit hebben de Samsung Galaxy Note 9 uit elkaar gehaald — het toestel blijkt niet gemakkelijk te repareren. Uit elkaar halen is dan wel weer simpel, maar terug in elkaar zetten blijkt toch wat moeilijker te zijn.

Samsung Galaxy Note 9 met lage reparatiescore

Het team van iFixit heeft de Samsung Galaxy Note 9 uit elkaar gehaald en geconcludeerd dat het toestel een reparatiescore van vier krijgt (uit de tien mogelijke punten, waarbij hoger beter is). Daarmee krijgt de Note 9 dezelfde score als de Samsung Galaxy Note 8 vorig jaar. Beide toestellen lijken onder de motorkap, als je kijkt naar de indeling van de verschillende onderdelen, nogal op elkaar. Er zijn echter wel wat verschillen tussen beide apparaten. Zo zijn de onderdelen in de Note 9 dit keer modulair gemaakt.

Er zijn subtiele veranderingen doorgevoerd aan de usb-type-c-poort, de koptelefoonaansluiting en de dock voor de meegeleverde S Pen. Dit keer is er ook voor gekozen standaard Phillips-schroeven te gebruiken om de boel bij elkaar te houden. Bovendien is de grote accu, met zijn vermogen van 4.000 mAh, dit keer vervangbaar — maar je moet dan wel eerst door een flinke laag lijm die de achterkant op zijn plaats houdt. Voor meer informatie en foto’s van de bevindingen van iFixit, kun je naar de website van de reparateurs gaan.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.