Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung presenteert twee nieuwe tablets: Galaxy Tab A 10.5 en Galaxy Tab S4

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2018, 17:00 CategorieAndroid

Samsung heeft vandaag twee nieuwe tablets gepresenteerd: de Samsung Galaxy Tab A 10.5 en de Galaxy Tab S4. Beide modellen zijn voorzien van een 10.5-inch scherm en draaien op Android 8.1.

Samsung Galaxy Tab A 10.5

De Samsung Galaxy Tab A 10.5 is het goedkoopste model van de twee. Het bedrijf wil met deze tablet voornamelijk het gezin aanspreken en biedt dan ook een minder premium-ervaring met de plastic behuizing in vergelijking met de glazen achterkant van de Galaxy Tab S4. Volgens Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland, is deze tablet zo ontworpen dat iedereen in het gezin er op zijn eigen manier optimaal plezier aan kan beleven. Daarnaast is deze tablet goed te gebruiken als besturingspaneel voor je smarthome dankzij Samsung SmartThings.

De Galaxy Tab A 10.5 is voorzien van een 10.5-inch scherm en geeft een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels in een beeldverhouding van 16:10. De processor is een Qualcomm Snapdragon 450 op 1.8 Ghz. De tablet heeft 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen. Deze laatste kun je uitbreiden met een micro-sd-kaart tot 400 GB. Je kunt ook foto’s maken met deze tablet dankzij een camera met acht megapixel aan de achterzijde en een camera met vijf megapixel aan de voorzijde. Gps is aanwezig, net als bluetooth 4.2. De Galaxy Tab A 10.5 is voorzien van een batterij van 7.300 mAh.

De tablet is voorzien van Quad Speakers in iedere hoek en biedt ondersteuning voor Dolby Atmos. Samsung wil hiermee een volledige entertainment-ervaring voor het gezin bieden, van het kijken van films en series tot het luisteren van muziek of het spelen van games. Ieder lid van het gezin kan een apart account creëren door de Multi User Mode. Wil je jouw kinderen optimaal beschermen? Dat kan met de Kids Mode. Deze kindvriendelijke modus zorgt niet alleen dat kinderen veilig kunnen browsen, maar ook toegang hebben tot apps om te leren en voor entertainment. Apps als Kids Browser, Galaxy for Kids, Lego Batman en Ninjago worden dan ook standaard meegeleverd. Ouders kunnen hun kinderen via de Kids Mode in de gaten houden en zien wat ze allemaal op de tablet doen en hoe lang zij de tablet gebruiken.

Samsung wil ook graag benadrukken dat de Galaxy Tab A 10.5 zeer geschikt is als besturingspaneel voor smarthomes. Via SmartThings en SmartThings Cloud kun je jouw smarthome bedienen en via Always On Daily Board word je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws.

De Samsung Galaxy Tab A 10.5 met 32 GB is verkrijgbaar als wifi- en als LTE-versie. De tablet is vanaf 24 augustus verkrijgbaar voor een vanafprijs van 329 euro.

Samsung Galaxy Tab S4

Voor gebruikers die iets meer vragen van een tablet heeft Samsung de Galaxy Tab S4 gepresenteerd. Deze Android-tablet is dankzij het (optioneel verkrijgbare) Book Cover Keyboard om te toveren tot een laptop. Samsung wil met de tablet de mensen aanspreken die werk willen verzetten, of dat nu op kantoor, thuis of onderweg is.

De Samsung Galaxy Tab S4 heeft een 10.5-inch Super Amoled-scherm in een beeldverhouding van 16:10 in een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. De tablet is voorzien van een premium design, wat met name te zien is aan de glazen achterkant en de zilverkleurige randen aan de zijkant. Ook de randen rond het scherm zijn een stukje kleiner in vergelijking met de Galaxy Tab A 10.5. Dit model beschikt over vier speakers met Dolby Atmos surround sound die zijn getuned door AKG.

De processor van de Galaxy Tab S4 is een Snapdragon 835 en je krijgt 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen tot je beschikking. Ook bij dit model is het interne geheugen uitbreidbaar tot 400 GB met een micro-sd-kaart. Je kunt de Galaxy Tab S4 dankzij de optionele DeX veranderen in een volwaardige pc-ervaring en kun je zowel Android- als Microsoft Office-apps openen. De tablet is voorzien van de Samsung S-Pen, waarmee je op een natuurlijke manier kunt schrijven en tekenen op het scherm.

Ook de Galaxy Tab S4 kun je gebruiken om je smarthome te bedienen dankzij SmartThings. De lichtgewicht tablet is voorzien van een batterij van 7.300 mAh, wat goed is voor zestien uur onafgebroken video’s kijken. Allerlei sensoren zijn aanwezig, net als wifi, gps en bluetooth 5.0. De tablet heeft een camera van dertien megapixel aan de achterzijde met een acht megapixel-camera aan de voorkant. Hiermee kun je ook in 4K video’s opnemen.

De Samsung Galaxy Tab S4 is vanaf 24 augustus verkrijgbaar in een wifi- en een LTE-versie. De versie met alleen wifi gaat 699 euro kosten, terwijl de LTE-versie voor 759 euro over de toonbank zal gaan. Vanaf vandaag kun je de tablet alvast vooruit bestellen, waarbij je direct een Book Cover Keyboard cadeau krijgt.

Tablets Magazine heeft beide tablets al in het echt mogen aanschouwen. Onze bevindingen van deze hands on-ervaring vind je later vandaag op onze website.

  • Delen:
Galaxy Tab S4
Samsung Galaxy Tab S4
Android Oreo (8.x)
Galaxy Tab A 10.5
Samsung Galaxy Tab A 10.5
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.