Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Snapchat verliest deel gebruikers, lekt eigen broncode

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2018, 9:37 CategorieApplicaties

Snapchat heeft momenteel last van twee problemen: het bedrijf is miljoenen gebruikers verloren en heeft per ongeluk de broncode gelekt. Op dit moment heeft twee procent van de dagelijkse actieve gebruikers hun account opgezegd bij de fotodeeldienst.

Snapchat verliest miljoenen gebruikers

Onlangs heeft Snapchat een update doorgevoerd aan het design van de app die niet goed in de smaak viel bij de bijna tweehonderd miljoen gebruikers. Sommige gebruikers kwamen in actie om die veranderingen terug te draaien, maar tevergeefs — en dat merk het bedrijf nu. In de afgelopen drie maanden heeft twee procent van de dagelijks actieve gebruikers zijn account opgezegd. Dat betekent dat er nu niet 191, maar 188 miljoen gebruikers zijn. Nu geeft het bedrijf aan de feedback de gebruikers wel serieus te nemen, maar mogelijk is het te laat.

Daarnaast speelt er nog een ander probleem. De update, uitgebracht voor iOS, die in mei werd uitgebracht heeft ook nog een deel van de broncode blootgesteld. Iemand heeft die code geüpload naar GitHub, waardoor heel veel mensen de code hebben kunnen bekijken. De informatie is inmiddels offline gehaald middels de Digital Millennium Copyright Act, en Snapchat geeft aan de app niet gecompromitteerd is. Mogelijk leidt dit wel tot gevonden exploits die het bedrijf nog wel eens in verlegenheid kunnen gaan brengen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.