Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony onthult Xperia XZ3 met oled-scherm

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2018, 14:22 CategorieAndroid

Voor het eerst komt Sony met een smartphone met oled-scherm. Het gaat om de Xperia XZ3, die vandaag tijdens de IFA-beurs in Berlijn gepresenteerd is. De 6-inch smartphone heeft een resolutie van 2.880 bij 1.440 pixels en een verhouding van 18:9. Ook zijn er druksensoren ingebouwd voor nieuwe manieren om de telefoon te besturen.

De Sony Xperia XZ3

De 6-inch telefoon van Sony draait op een Qualcomm Snapdragon 845-processor. Die heeft vier gigabyte aan werkgeheugen ter beschikking en er is voor de gebruiker nog eens 64 gigabyte aan opslagcapaciteit. De telefoon heeft een accu met capaciteit van 3.330mAh en kan bovendien draadloos opgeladen worden.

Op de achterkant tref je een enkele 19-megapixelsensor aan, die een diafragma van f/2.0 biedt. Dat maakt het mogelijk om slow-motion video’s op 960fps op te nemen en 3D-scans te maken. Die scans kan je weer doorsturen naar een 3D-printer, waarmee Sony op de nieuwste trend inspeelt. Op de voorkant vind je verder een 13-megapixelsensor voor prima selfies.

Software en verkrijgbaarheid

Het geheel is voorzien van twee snufjes: het Dynamic Vibration System dat audio- en videocontent voelbaar maakt door vibraties aan de zijkanten. En er is het Side Sense-systeem, dat nieuw is voor Sony. Dat bestaat uit druksensoren aan de binnenkant van de verhuizing die registreren of je in de telefoon knijpt. Mocht je dat doen, krijg je bijvoorbeeld een menu met de laatste apps die je gebruikt hebt te zien.

De Xperia XZ3 draait op Android 9.0 Pie, de nieuwste versie van de Google-software. Dat systeem werd een kleine maand geleden vrijgegeven voor het publiek. De smartphone is straks in single-sim maar ook in dual-sim optie verkrijgbaar. Vanaf 5 oktober in de winkel, met een adviesprijs van 799 euro.

  • Delen:
Sony Xperia XZ3
Sony Xperia XZ3
Android Pie (9.x)
Sony Xperia XZ2
Android Oreo (8.x)
sony xperia xa2 ultra
Sony Xperia XA2 Ultra
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.