Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tabletverkopen dalen verder: Apple en Huawei laten groei zien

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2018, 12:28 CategorieAndroid

Onderzoeksbureau IDC heeft onderzoek gedaan naar de wereldwijde verkoop van tablets. De tabletmarkt heeft het moeilijk, want verkopen zijn met 13,5% gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat de markt voor tablets het moeilijk heeft wisten we al langer. In mei nog werd bekend dat de markt voor het veertiende kwartaal op rij was gedaald.

Tussen april en juni van dit jaar werden er 33 miljoen tablets verkocht. Hierbij gaat het om 28,4 miljoen reguliere tablets, een daling van 14.5%. Ook hybride tablets lieten een daling zien. In het tweede kwartaal van 2017 werden er nog 38,2 miljoen tablets verscheept.

Apple en Huawei laten groei in dalende markt zien

Apple staat in de markt van de tablets nog altijd fier bovenaan. Het bedrijf liet zelfs een groei zien van 0.9% en heeft 11,5 miljoen iPads verscheept. Op ruime achterstand staat Samsung met 5 miljoen exemplaren. Een flinke daling ten opzichte van het tweede kwartaal van 2017, toen Samsung nog 6 miljoen exemplaren wist te verschepen. Huawei doet het, net als op de smartphonemarkt, ook goed in de markt voor tablets. Het bedrijf verscheepte 300.000 exemplaren meer en liet een groei van 7.7% zien. Op de vierde en vijfde plek staan Lenovo en Amazon.com, waarmee met name Amazon.com flink minder exemplaren wist te verschepen. Ook buiten de top vijf is er een flinke daling te zien.

Vrijwel iedereen beschikt inmiddels over een tablet en door gebrek aan vernieuwing is het dan ook niet noodzakelijk om elk jaar een nieuw exemplaar te kopen. Echte innovatie lijkt dan ook nodig. De nieuwe generatie zit er echter aan te komen. De nummer twee Samsung heeft deze week nog twee nieuwe tablets gepresenteerd.

 

  • Delen:
Apple iPad 9,7-inch (2018)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.