Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toekomstige Android-versie krijgt handmatige back-up-optie

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2018, 9:35 CategorieAndroid

Google heeft bevestigd dat een toekomstige versie van Android zal worden voorzien van een handmatige back-up-functionaliteit. Met de functie kun je op willekeurige momenten ervoor zorgen dat je data op je Android-smartphone wordt opgeslagen in de cloud van Google Drive.

Android krijgt handmatige back-up-functie

Sinds Android 2.0 biedt Google al de mogelijkheid aan je data in de cloud op te slaan, zodat je niet alles kwijt bent op het moment dat je je telefoon kwijtraakt of besluit van telefoon te wisselen. Met de release van 6.0 Marshmallow is die functionaliteit uitgebreid, maar je moet er nog steeds op vertrouwen dat het systeem alles automatisch blijft opslaan in de cloud. Dat gaat in de toekomst veranderen, blijkt uit deze issue tracker thread. Google liet al snel in de thread weten er serieus naar te willen kijken, want mensen vroegen erom.

Dat mensen ergens om vragen in de issue tracker, betekent echter niet dat die functies ook worden toegevoegd. Meestal hebben de berichten veel meer sterren nodig, waardoor Google kan zien dat het probleem er is of de functie nodig is. Dat ging dit keer anders. Binnen enkele dagen heeft de zoekmachinegigant en platformhouder namelijk bevestigd dat de manuele back-up-functie zal worden toegevoegd aan een toekomstige versie van Android. Helaas is vooralsnog niet bekend om welke versie dat gaat — dus daar moeten we nog op wachten.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.