Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘WhatsApp-berichten kunnen door hackers na ontvangst gewijzigd worden’

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2018, 9:54 CategorieApplicaties

Beveiligingsonderzoekers hebben ontdekt dat het mogelijk is dat hackers WhatsApp-berichten en de naam van de afzender kunnen wijzigen, zelfs al nadat het bericht is ontvangen. Ook kunnen quotes veranderd worden, zodat het lijkt alsof je iets gezegd hebt wat je eigenlijk niet verstuurd hebt.

Op deze manier kunnen hackers de inhoud van berichten veranderen en het laten lijken alsof iemand anders het bericht verstuurd zou hebben. De kwetsbaarheid is ontdekt door Check Point Software Technologies. Hackers zouden een alternatieve versie van de app kunnen maken en quotes binnen een bericht aanpassen. Hiervoor zouden de hackers wel zelf in de (groeps-)app aanwezig moeten zijn.

Blijf veilig met de officiële versie van WhatsApp

WhatsApp heeft gereageerd op de zwakke plek, maar vertelt de NYTimes dat een oplossing een nog groter probleem met zich mee zou brengen. Dit komt doordat alle WhatsApp-berichten gebruik maken van end-to-end encryptie. Hierdoor is het voor hackers alleen mogelijk om binnen een (groeps-)app berichten en gebruikersnamen te wijzigen. Wanneer WhatsApp ervoor zou kiezen om kopieën te maken van ieder bericht, om te verifiëren of ze echt zijn of niet, dan brengt dit niet alleen een privacyprobleem met zich mee, maar ook valt dan de encryptie volledig weg. Het bedrijf vertelt verder dat ze druk bezig zijn om aangepaste versies van de eigen berichtendienst zoveel mogelijk te laten verwijderen. Als jij er als gebruiker voor zorgt dat je de officiële WhatsApp gebruikt, en geen vage aangepaste versie, dan zul jij niet met dit probleem te maken hebben.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.