‘Xiaomi Mi Mix 3 krijgt ook een schuifcamera’

30 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
Xiaomi Mi Mix 3

Oprichter en president van Xiaomi gunde ons een inkijkje op een nog niet aangekondigd toestel van Xiaomi met schuifcamera, waarschijnlijk de Xiaomi Mi Mix 3. Dit naar aanleiding van de vanmiddag gepresenteerde Honor Magic 2. Ook dit toestel krijgt een schuifcamera.

Nadat vanmiddag de Honor Magic 2 werd gepresenteerd reageerde oprichter en president Lin Bin van Xiaomi direct op het Chinese Weibo, zeg maar een soort van Chinese Facebook. “Sorry, they look alike. We’re launching in October” is het vrij vertaalde bericht dat werd geplaatst. Alhoewel Xiaomi geen exacte naam bekendmaakte, meldt website Engadget dat het hier gaat om de nog niet aangekondigde Xiaomi Mi Mix 3.

En de smartphones lijken ook behoorlijk op elkaar. Ook de Xiaomi Mi Mix 3, zoals we de smartphone ondertussen maar gewoon noemen, krijgt een schuifcamera. De camera schuif je als het ware aan de bovenkant uit de smartphone wanneer je een foto wilt maken. Hierbij werkt de Mi Mix 3 wel anders dan de eerder genoemde Honor Magic 2, want bij het toestel van Xiaomi schuif je de gehele smartphone omhoog.

Schuifcamera’s de nieuwe trend?

Hiermee lijkt de trend van de notch, oftewel de scherminkeping aan de bovenkant van het scherm, alweer een beetje achter ons en krijgen we straks misschien de nieuwe trend van de schuifcamera’s. Verdere informatie over het toestel werd niet gegeven, maar de foto geeft wel een goede kijk op de dubbele frontcamera’s van het toestel. Een geplande lancering staat dus voor oktober, waardoor het waarschijnlijk niet lang meer zal duren voordat het Chinese bedrijf het toestel officieel zal presenteren.

Reacties (0)