Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ZTE’s Axon 9 is een toptelefoon die 60fps ondersteunt

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2018, 11:41 CategorieAndroid

De afgelopen weken was de Chinese fabrikant ZTE bepaald niet om de leukste redenen in de media. In de Verenigde Staten werd het bedrijf veroordeeld voor het overtreden van handelsafspraken en werd het de toegang tot de Amerikaanse markt ontzegd. Dat wist het te herstellen, maar tegelijk bleven beschuldigingen rond spionage wel bestaan. Al die zaken weerhouden de onderneming er niet van om tijdens de IFA 2018 zijn nieuwe smartphone te onthullen: de Axon 9.

De Axon 9

Verder zien we bovenin een flinke notch, maar die is nodig voor de RGB-kleurensensor en de selfiecamera die plaatjes tot 20 megapixels kan knippen.

De kleurensensor wordt gebruikt om te bepalen hoe het omgevingslicht eruit ziet en aan de hand daarvan worden de kleuren op het scherm aangepast. De combinatie van die twee ligt ten grondslag aan de Motion Video Optimization-functie, die de data samen met videogegevens gebruikt om een framerate van 60 fps te bewerkstelligen.

Andere specs

Naast de prima selfiecamera, heeft de Axon 9 nog een degelijke dubbele camera op de achterkant. Het gaat om een 12-megapixelsensor die voorzien is van optische beeldstabilisatie en een 20-megapixelsensor met 130-graden beeldhoek. Er kan desgewenst ook een foto met maar één van die twee sensoren gemaakt worden, wat mogelijk is binnen de camera-app. Die app brengt allerlei softwarematige trucjes met zich mee. Zo is het mogelijk om achteraf te scherpstelling van een foto te veranderen.

De telefoon draait verder nog op de Qualcomm Snapdragon 845-processor, heeft 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan interne opslagcapaciteit. Afgezien daarvan is er nog een batterij met capaciteit van 4.000 mAh, die draadloos laden mogelijk maakt. De smartphone draait op Android 8.1 Oreo en biedt tot slot nog stereospeakers die voorzien zijn van Dolby Atmos-technologie.

De nieuwe toptelefoon van ZTE is in de loop van september verkrijgbaar. Hij heeft een adviesprijs van 756 dollar, omgerekend 650 euro. Daar komen nog heffingen bovenop, dus vermoedelijk eindigt het geheel ook rond de 750 euro, al kunnen we dat niet met zekerheid zeggen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.