Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android Pie krijgt fix voor problemen met notificaties en beltoonvolume

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2018, 9:21 CategorieAndroid

Google heeft beloofd dat er in de toekomst een update voor Android Pie wordt uitgebracht die twee problemen van het OS zal gaan verhelpen. Zo kun je bijvoorbeeld geen lijst meer oproepen met apps waarvan je de notificaties hebt geblokkeerd.

Toekomstige Android Pie-update pakt problemen aan

Met de release van Android Pie heeft Google ervoor gezorgd dat gebruikers geen lijst meer kunnen oproepen waarin alle apps staan die geen notificaties meer mogen uitzenden. Zo kan het dus onoverzichtelijk worden welke apps je nou ook alweer geblokkeerd had. En wanneer je die app weer toestemming wil geven, dan is het een gedoe om het weer ongedaan te maken. Gelukkig heeft Google inmiddels beloofd dat er in de toekomst een update wordt uitgebracht die deze lijst zal terugbrengen naar iedereen met Pie aan boord.

Daarnaast is het zo dat de volumeknop voortaan niet meer meteen het beltoonvolume aanpast, maar je de bediening geeft over mediavolume. Ook dat is voor veel Android-gebruikers een verandering die niet wordt geaccepteerd, omdat je nu de instellingen in moet duiken om dat te fixen. Ook hier heeft Google over gezegd dat gebruikers mogen rekenen op een toekomstige update voor Android Pie die deze verandering ongedaan maakt. Helaas is vooralsnog niet duidelijk wanneer deze update zal verschijnen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.