Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android Q waarschuwt gebruikers voor oudere applicaties

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2018, 12:51 CategorieApplicaties

Android 9.0 is nog maar net uit, dus is het tijd om te kijken wat de volgende versie van Android gaat brengen: Android Q. Deze versie van het OS zal gebruikers gaan waarschuwen voor oudere applicaties, die niet gebruikmaken van moderne api’s.

Android Q waarschuwt gebruikers

Wanneer er een nieuwe Android-versie beschikbaar is, dan wordt er ook een nieuw api-niveau geïntroduceerd. Android Pie maakt gebruik van API 28, bijvoorbeeld, terwijl Android Oreo het doet met API 26. Dat die nieuwe api’s er zijn, betekent niet dat alle ontwikkelaars er ook gebruik van maken, om uiteenlopende redenen. Zo kan het zijn dat ontwikkelaars mikken op een publiek onder het api-niveau, vanwege verouderde Android-software, terwijl andere developers geen gebruik willen maken van de nieuwe mogelijkheden.

Google wil de neuzen natuurlijk dezelfde kant op wijzen en zal dat gaan doen met de introductie van Android Q. Het is al verplicht dat nieuwe apps zich minimaal gaan houden aan API 26, vanaf deze maand, terwijl updates voor bestaande apps dat pas vanaf november moeten gaan doen. Android Q zal volgend jaar gebruikers gaan waarschuwen wanneer ze een app met een verouderd api-niveau gaan downloaden. Niet dat dit ontwikkelaars direct in de goede richting duwt, maar het kan helpen wanneer een app hierom niet gebruikt wordt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.