Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple gaat Shazam reclamevrij maken voor iedereen

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2018, 9:21 CategorieApplicaties

Nu de overname van muziekherkenningsdienst Shazam afgerond is, gaat Apple de applicatie geheel gratis maken voor iedereen. Wanneer de advertenties worden weggehaald, is vooralsnog niet bekend — maar ook Android-gebruikers kunnen dus op deze verandering rekenen.

Apple rondt overname op Shazam af

Apple heeft officieel de overname op de muziekherkenningsdienst Shazam afgerond. Het Amerikaanse bedrijf kocht de dienst eind vorig jaar voor een bedrag van 400 miljoen dollar. De deal werd echter aanvankelijk tijdelijk tegengehouden vanwege een lopend antitrustonderzoek van de Europese Unie. De unie wilde ervoor zorgen dat Apple zo niet op een bepaald vlak een monopolie zou behalen. De regelgevers hebben uiteindelijk groen licht gegeven voor de overname, waardoor die nu dus kan worden afgerond door de iPhone-maker.

Het bedrijf uit Cupertino heeft nu bekendgemaakt dat het alle advertenties zal verwijderen uit Shazam. Dat moet binnenkort gaan gebeuren, maar wanneer precies is helaas nog niet bekendgemaakt. De verandering geldt overigens voor iedereen, dus ook voor de mensen die de app op Android gebruiken. Op moment van schrijven is de dienst, waarmee je liedjes kunt herkennen die ergens worden afgespeeld, meer dan een miljard keer gedownload in de app stores. Ook wordt de app nog steeds twintig miljoen keer per dag gebruikt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.