Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple kondigt officieel iPhone XS en iPhone XS Max aan

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2018, 19:55 CategorieiPhone

Apple heeft woensdagavond Nederlandse tijd de iPhone XS en iPhone XS Max aangekondigd. Beide telefoons beschikken over een groot scherm. Ook zijn de nieuwe iPhone-modellen waterdicht en kun je ze voor dertig minuten onder wat houden, tot twee meter diep.

Dit zijn de iPhone XS en iPhone XS Max

Tijdens de jaarlijkse eindejaarspresentatie heeft Apple de iPhone XS en XS Max aangekondigd. De XS beschikt over een oled-scherm van 5,8-inch, net zoals het iPhone X-model van vorig jaar, terwijl de XS Max een oled-display heeft van 6,5-inch. Deze versie heeft een resolutie van 2688 bij 1242 pixels, wat een pixeldichtheid oplevert van 458 pixels per inch (ppi). Niet alleen kun je hdr-video’s afspelen dankzij de oled-schermen, ook zijn het 120 Hz-displays. Dat betekent dat de beelden op het scherm sneller ververst worden.

Beide telefoons zijn voorzien van een IP68-certificaat. Dat houdt in dat je de telefoon tot twee meter onder water kunt houden, tot dertig minuten lang. Daarnaast kun je met het Max-model twee apps naast elkaar draaien in landschapsmodus, zoals dat nu ook al kan met de Plus-versies. Verder is het zo dat beide iPhone XS-varianten de beschikking hebben over stereospeakers en 3D Touch, de vingerafdrukscanner van Apple. Daarnaast moet Face ID, gezichtsherkenning, ook sneller en veiliger zijn op deze modellen.

A12 Bionic

De nieuwe processor onder de motorkap is de A12 Bionic, Apples eerste 7nm-processor. Deze chipset heeft een tweede chip aan boord bedoeld voor taken met betrekking tot kunstmatige intelligentie. De iPhone X beschikt daar ook al over, maar die telefoon heeft een chip met twee kernen. De A12 biedt een AI-chip aan met acht kernen. Dat is niet de enige verbetering waar je als gebruiker iets van zult merken: applicaties zullen gemiddeld ook dertig procent sneller opstarten dan eerder het geval is. Het gaat hier om optimalisatie.

Beide nieuwe iPhone-modellen worden ook geleverd met maximaal 512 GB aan interne opslagruimte. Voorheen was dit maximaal 256 GB. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een variant met minder opslaggeheugen te nemen. Op de achterkant zit een dubbele camera, met twee twaalf megapixel-sensoren. De bovenste camera is er één waarmee je foto’s vanuit bredere hoeken kunt maken, de onderste camera is een telelens. Voorop zit een frontcamera van zeven megapixel. Ook is de TrueTone-flash natuurlijk verbeterd dit jaar.

Smart HDR

De iPhone XS en XS Max krijgen Smart HDR. De afkorting hdr staat voor high dynamic range en staat garant voor een bredere kleurweergave. Smart HDR zorgt ervoor dat er meerdere foto’s worden gemaakt, met meerdere momenten, op het moment dat je iets fotografeert. De beste resultaten worden dan samengevoegd voor de beste foto, natuurlijk. Ook heeft Apple aan het bokeh-effect gesleuteld — zo kun je het diepte-effect achteraf aanpassen. Ook is het geluid in stereo op te nemen en is er ondersteuning voor Dolby Vision.

Apple belooft dat de iPhone XS een half uur langer meegaat op een volle accu dan de iPhone X, terwijl de XS Max tot anderhalf uur langer mee moet gaan. Verder is er nu voor het eerst ondersteuning voor twee sim-kaarten en kun je kiezen voor een e-sim, een digitale sim-kaart. Echter, de iPhone-modellen met een dubbele sim-kaartsleuf komen alleen naar China toe. In het westen kun je wel kiezen voor een iPhone met ruimte voor een normale sim-kaart en zo’n eerder genoemde digitale sim-kaart (die je middels software instelt).

Prijs en beschikbaarheid

De iPhone XS en iPhone XS Max zijn straks beschikbaar in 64, 256 en 512 GB. De XS zal minimaal 1.159 euro gaan kosten, terwijl de XS Max tenminste 1.259 euro kost. De toestellen zijn vanaf 14 september te bestellen en worden vanaf 21 september door Apple geleverd. Uiteraard draaien de iPhones allemaal op iOS 12. Mocht je nog steeds een ouder toestel hebben en ben je nog niet van plan om over te stappen op een nieuwe model, dan kun je in dit artikel lezen welke iPhones en iPads allemaal de overstap gaan maken van iOS 12.

iPhone XS:

  • 64 GB-model gaat 1.159 euro kosten.
  • 256 GB-model gaat 1.329 euro kosten.
  • 512 GB-model gaat 1.559 euro kosten.

iPhone XS Max:

  • 64 GB-model gaat 1.259 euro kosten.
  • 256 GB-model gaat 1.429 euro kosten.
  • 512 GB-model gaat 1.659 euro kosten.

Video iPhone XS en XS Max

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS
iPhone XS
Apple iPhone XS
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.